U SAMOM ‘FINIŠU’ BORBE! Mrak-Taritaš poručila: ‘Zagrepčane se pravi budalama obećanjima koja gradonačelnik ne može ispuniti’

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

“Kandidati za gradonačelnika Zagreba prave od Zagrepčana budale obećavajući im svašta što nije u nadležnosti Grada Zagreba”, upozorila je u srijedu Anka Mrak-Taritaš te pozvala sve kandidate da se “suzdrže od obmanjivanja, koliko god htjeli pobijediti”.

Podsjetila je da se u kampanji moglo dosad čuti svakakvih obećanja, “od kojih su neka postala predmetom sprdnje, kao ono o tvornici cjepiva ili o vodenim tramvajima”, a kao posljednji primjer istaknula  je obećanja nekoliko kandidata da će riješiti problem kampusa na Borongaju.

“Oni koji to obećavaju dobro znaju da Grad Zagreb nema nikakve veze s time i da ne može ništa riješiti. Dakle, svjesno obmanjuju Zagrepčane ili ne znaju, što je jednako loše jer se ne možeš kandidirati za tako važnu funkciju i ne znati koje su joj nadležnosti”, upozorila je  Mrak-Taritaš.

Smatra i da bi se rasprava o obrazovanju  u kampanji trebala zadržati na onome na što gradonačelnik ima utjecaja, a to je infrastruktura u predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju  i obrazovanju.


“Zagreb mora osigurati mjesto u vrtiću i u školi za svako dijete, a jedna od mogućnosti su modularni objekti, koji se mogu prilagođavati potrebama građana u pojedinim kvartovima”, istaknula je Mrak-Taritaš te dodala da pritom treba imati na umu i stanje gradskih financija.

“To je drugi problem u kampanji, većina kandidata se od početka ponaša kao da imaju tvornicu novca pa obećavaju svašta bez da jasno kažu kako to sve misle platiti. Ja sam jasno rekla da predškolsko obrazovanje u Zagrebu treba popraviti tako da se ukine mjera roditelj odgojitelj, koja Zagrepčane godišnje košta 500 milijuna kuna”, rekla je Mrak-Taritaš te dodala kako se nitko od drugih kandidata nije jasno založio za ukidanje te mjere.

Komentari