KAKAV ZAOKRET! Škoro je prestigao Pavičić Vukičević, upitno je tko će doista slaviti ove noći

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL, Marko Todorov/CROPIX/POOL

Zagrepačni su u nedjelju imali priliku na biralištima odlučiti tko će biti njihov novi gradonačelnik nakon 20-godišnje vladavine pokojnog Milana Bandića.

Prema najnovijim rezultatima DIP-a Tomislav Tomašević vodi sa 44.01%, a nakon njega pojavio se Miroslav Škoro sa 12,23%. Jelena Pavičić Vukičević pala je na 12,09%.

Filipović je na četvrtom mjestu sa 9,91% podrške, a za vratom mu puše Joško Klisović sa 7,80% glasova.

Obrađeno je 59,41% biračkih mjesta u metropoli do 22 sata i 45 minuta!


Izlazne ankete pokazale su apsolutnu dominaciju čelnika platforme Možemo! Tomislava Tomaševića u metropoli, no u 21 sat očekuju se prvi nepotpuni službeni rezultati izbora.

Prema prvim privremenim rezultatima DIP-a u drugi krug idu Tomsilav Tomašević (40.68%) i Jelena Pavičić Vukičević (16.57%).

Davor Filipović dobio je 11.03% podrške, Škoro 10.44%, a na petom mjestu je Joško Klisović sa 7,61% i prag prelazi i Vesna Škare Ožbolt s 5.44% podrške.

Broj obrađenih biračkih mjesta u trenutku objave ovih rezultata iznosi 2,64%.

Nakon objave rezultata prvih izlaznih anketa Tomašević je na upit novinara je li spreman biti gradonačelnik kazao – Jesam!

“Zagrepčani su danas izabrali pravu promjenu. Moguće je i da do kraja večeri rezultat bude i nešto veći, ali zadovoljni smo i s ovim. A sretni smo jer smo ogromnu podršku dobili i za Skupštinu. Svejedno mi je tko će biti u drugom krugu. Oni koji su igrali prljavo, koji su slali danas poruke i koji su imali lažne ankete, oni ni ne znaju igrati prema demokratskim pravilima. Za mene to nisu demokratske stranke”, rekla nam je Sandra Benčić, jedna od koordinatorica stranke Možemo!

Unatoč rezulatima dvije izlazne ankete u kojima HDZ-ov adut ne ulazi u drugi krug povijesnih izbora, u stožeru stranke ne vide razloga za pesimizam.

Tomo Medved vjeruje da će Davor Filipović ući u drugi krug.

“Vjerujemo da će i u Zagrebu naš kandidat Davor Filipović ući u drugi krug. Ovo su još samo izlazne ankete. Ne možemo govoriti ni o kakvom porazu. Mi vjerujemo da će Filipović ući u drugi krug i u tom prostoru dodatno predstaviti svoje sposobnosti”, rekao je ministar branitelja.

Zlatko Hasanbegović rekao je kako će se voditi mrtva trka za drugi krug.

“Birači nisu ovce i sami znaju što treba učinit. Svaki glas zlata vrijedi. Vjerujem da kada izađu kompletni rezultati će se potvrditi naša vjerovanja. Naši glasači znaju da će imati autentične predstavnike i tko je jedina autentična alternativa onome što je proizašlo na ljevici”, poručio je Hasanbegović.

Komentirao je i rezultate Bandićeve nasljednice.

“Pavičić Vukičević je dobila glasove pristaše Bandića, ali svi znamo da je to sjena onoga što je skoro 20 godina predstavljao Bandić”, tvrdi Hasanbegović.

Komentari