TROSKOT JOJ OVO NE OPRAŠTA: ‘Most je 2017. godine prepisao program Vesne Škare Ožbolt iz 2021.’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Stranica Vesne Škare Ožbolt sa spornim dijelovima njezinog programa u subotu je navečer digla zagrebačku političku scenu na noge. Otkrilo se kako je ona prepisala dobar dio istog od Mosta, no ubrzo je demantirala glasine te utvrdila kako se sve dogodilo jer je njezina stranica hakirana.

Navode o plagiranju izbornog programa Mosta iz 2017. godine od strane Vesne Škare Ožbolt 2021. godine, kratko je za Jutarnji list prokomentirao zagrebački Most koji navodi kako neće raditi neke velike probleme oko toga.

Dodali su i kako “to pokazuje da se na funkciju zagrebačkog gradonačelnika ne može kandidirati bez jakog tima stručnjaka iza sebe i ponosni smo da smo i 2017. imali fantastičan program koji drugi kandidati koriste kao referentnu točku”.

Ipak, nakon istupa Škare Ožbolt da je hakirana, čini se kako Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba, a njezin protukandidat, Zvonimir Troskot, nije mogao šutjeti.


“Most je 2017. godine prepisao program Vesne Škare Ožbolt iz 2021.“, napisao je na svom Facebook profilu pa dodao: “Pošto nam je Vesna Škare Ožbolt toliko simpatična, odlučili smo preuzeti odgovornost za plagiranje predizbornog programa i poštedjeti Vesnu daljnjih urnebesnih vratolomija. Ne samo da je specijalni forenzički tim utvrdio da je Vesnina stranica hakirana nego je detaljnom analizom utvrđeno da je Marko Sladoljev 2017. prepisao program Vesne Škare Ožbolt iz 2021. godine”.

“S obzirom kako je krenula kampanja za Zagreb sigurno je jedino da neće biti dosadna. Stay tuned”, zaključio je.

Komentari