Tomašević: ‘U zadnjih dvadeset godina nije izgrađen niti jedan gradski dom za starije i nemoćne osobe’

Pri obilasku gradske četvrti Novi Zagreb – istok, kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević i nositeljica liste za Mjesni odbor Sopot Iskra Mandarić adresirali su probleme kvarta, upozorivši što se u toj četvrti i cijelom Zagrebu nije napravilo u zadnjih 20 godina.

 „Nalazimo se ispred doma Svete Ane u Sloboštini, koji je jedini gradski dom za starije i nemoćne osobe u cijelom Novom Zagrebu. Samo u gradskoj četvrti Novi Zagreb – istok, oko 22 posto stanovnika četvrti starije je od 65 godina, što znači da oko 13 000 stanovnika ovog kvarta ima na raspolaganju samo jedan gradski dom za starije osobe. Dom ima 300 korisnika, a za smještaj u njemu čeka se i do nevjerojatnih 10 godina “, rekao je Tomašević na konferenciji za medije.

U zadnjih dvadeset godina nije izgrađen niti jedan gradski dom

„Treba reći da u zadnjih dvadeset godina u Zagrebu nije izgrađen niti jedan gradski dom za starije i nemoćne osobe, u pravom smislu te riječi. Jedini dodatni smještajni kapacitet na Lašćini izgrađen je po modelu javno-privatnog partnerstva. Gradi se gradski dom za starije u Markuševcu, no on još uvijek nije gotov“, dodao je Tomašević.


„Na jugozapadnom dijelu Travnog, postoji parcela oznake društvene namjene i pobrinut ćemo se da se izgradi novi dom za starije na toj lokaciji. Osim toga, mi želimo da što više domova pruža uslugu dnevnog boravka za starije koji nisu smješteni u njih, već žive u svojim kućanstvima“.

Tomašević se osvrnuo i na problem parkinga u Novom Zagrebu-istok s naglaskom na  Sopot gdje je zbog frekventne lokacije Porezne uprave, kod koje je uvedena naplata parkinga, smanjen ukupni broj parkirališnih mjesta u cijelom kvartu.

Problem parkinga na Sopotu

„Mi razmatramo drugačiji model naplate parkinga, o čemu ćemo provesti javnu raspravu u suradnji s građanima i stručnjacima, a važno je i da predviđene komercijalne zgrade poslovne namjene osiguraju dovoljan broj parkirnih mjesta za svoje korisnike i posjetitelje. Međutim, cjelokupno rješenje prometa u mirovanju ne može se provesti bez boljeg javnog prijevoza jer je previše ljudi prisiljeno koristiti automobile i njihov broj u gradu raste pa tako i potreba za parkirnim mjestima. Druga stvar koju gradska vlast nije riješila u posljednjih 20 godina jest da nije izgradila niti jedan metar nove tramvajske pruge. Nama će u Novom Zagrebu prioritet biti izgradnja nove trase tramvajske pruge u Sarajevskoj i Vatikanskoj ulici, ali i bolje korištenje željeznice za povezivanje Novog Zagreba sa centrom grada na način da ćemo prioritizirati nove željezničke stanice na željezničkom koridoru sjever – jug“, tvrdi čelnik platforme Možemo!.

Nedostaje i vrtića

Iskra Mandarić, nositeljica liste Možemo! za MO Sopot osvrnula se na kronični nedostatak vrtićkih kapaciteta u kvartu:

„Vrtić u Središću je stigao 30 godina prekasno, a kad je već stigao pokazao se kao poluproizvod. Naime novi vrtić ne poštuje propisani pedagoški standard od 15 četvornih metara zelenih površina odnosno igrališta za djecu. Tako novi vrtić u Središću namijenjen za 200 djece po pedagoškom standardu treba imati 3 000 m2 sigurnog i ograđenog prostora za boravak djece na zraku, dok novi vrtić Središće ima za trećinu manje u odnosu na predviđeni standard. Nedostatak vrtićkih kapaciteta Grad je nadomjestio plaćanjem preskupog najma za prijam djece u privatnim prostorima, umjesto da se planski predvidilo i uložilo u izgradnju gradskog vrtića“.

„Manjak vrtićkih prostora je vidljiv i u Jakuševcu gdje Grad također plaća skupi najam za privatne prostore umjesto da uloži u izgradnju gradskog vrtića, te Sloboštini čiji su stanovnici ogorčeni nebrigom grada koji je izdao građevinsku dozvolu za trgovački centar, na čijem mjestu je trebao biti izgrađen vrtić. Sličan problem s nedostatkom planskog razvoja, a posljedično i nedostatkom gradskih vrtića, očit je u čitavim gradskim četvrtima Novi Zagreb istok i zapad“, naglasila je Mandarić.

Komentari