Tomašević progovorio o odnosu s ocem: ‘Ne pričamo o politici već godinama, jer su padale teške riječi’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Kandidat za gradonačelnika i čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević, rano jutro obično provodi u psećem parku šetajući svog ljubimca Boška. Iako taj scenarij pomalo podsjeća na rituale pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, Tomašević otvoreno kaže kako kod njega nema ustajanja u pet ujutro.

“Od 5 ujutro baš i ne, zato što uglavnom idem spavati negdje oko 1, znam raditi do 11 navečer. Trčim nekad ujutro, a nekad navečer, a kamere? Nadam se da me neće snimati”, kazao u intervjuu za RTL.

O otkazima u gradskoj upravi

Komentirao je i vječito pitanje, a to su otkazi u gradskoj upravi. Tomašević najavljuje smanjenje na 15-ak ureda i dodaje da su neki pročelnici već izjavili da će dati otkaz.


“Ići ćemo u preustroj gradske uprave. To treba izglasati Skupština, isto kao što je izglasala da dođemo do 27 gradskih ureda. To nema ni jedan grad”, ističe.

U kakvoj je odnosu s ocem?

Dotaknuo se odnosa s ocem Smiljanom koji je s projektom Domovina u koaliciji sa Domovinskim pokretom i Mostom u Zaprešiću.

“Jasno je da je on desnog svjetonazora i političkih uvjerenja i u tom smislu ti ručkovi izgledaju tako da više ne pričamo o politici već godinama, jer prije kad smo pričali bude dosta žustro i strastveno, padnu teške riječi”, tvrdi Tomašević.

Vozi rabljeni bicikl

Otkrio je i da vozi rabljeni bicikl te da ga je kupio prije osam godina. Na posao ide biciklom, pješice ili javnim prijevozom, a ponekad taksijem Dodaje i da nije imao auto sve do prije pola godine i da mu je to prvi auto u životu.

S obzirom na to da se vodila žustra rasprava oko rodno ispravnih semafora, Tomašević ističe da ne zna otkud ta teza da Možemo! uvodi rodnu ideologiju i naglašava da je sve u programu transparentno.

Radim od 18te godine

Dotaknuo se i tvrdnji da živi na proračunu i od donacija.

“Smiješne su mi sve te stvari, radim od 18te godine. Proveo sam ne znam ni sam koliko projekata, bio savjetnik s 21 godinom u UN-u u agenciji za okoliš”, kaže.

Komentari