Tomašević otkrio kakva će mu biti strategija za drugi krug! Osvrnuo se i na današnje Škorine izjave: ‘On se najviše bavio sa mnom’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Čelnik i kandidat platforme Možemo! za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević, gostovao je u Dnevniku HRT-a i otkrio kakva će biti njegova strategija za drugi krug u kojeg je ušao s podrškom većom od 45 posto.

Strategija za drugi krug

Strategija će biti slična jer ju Tomašević smatra pobjedničkom s obzirom na broj dobivenih mandata u Gradskoj skupštini. Ističe da će i dalje obilaziti terene, voditi pozitivnu kampanju i fokusirati se na gradske probleme i rješavanje tih problema, a ne na protukandidate. Miroslavu Škori, s kojim se nalazi u drugom krugu izbora, zahvalio je na čestitkama.

O Miroslavu Škori


“No reći da se ne fokusira na mene nije točno. Prateći njegovu konferenciju za novinare najviše se zapravo bavio sa mnom, ad hominem napadima, a najmanje je spominjao gradske probleme i kako ih riješiti. Mi nećemo to raditi. Radit ćemo kampanju kao i do sada. Fokusirat ćemo se na probleme, kao što smo do sada radili u Gradskoj skupštini. Četiri godine smo govorili što ne valja, ali smo stalno nudili alternativu. To ćemo raditi i sada”, kaže Tomašević.

Osvrnuo se i na Škorinu izjavu da su neki od iz njegova kruga na gradskom proračunu te da žive “Bandićevim stanovima”.

“Rekao je pola ljudi u gradskim stanovima. Pa neka onda navede tko su te osobe”, kaže Tomašević i dodaje da udruge s kojima je on radio nisu ništa dobile, već se radi o projektima koji se dobivaju na natječaju.

“Isti je slučaj s privatnim poduzećima u procesima javne nabave. Svaka je kuna točno određena proračunom, mora biti namjenski potrošena i proći državnu reviziju, tako da bude sve transparentno”, tvrdi.

Moja kampanja je bila transparentna

Kaže i da će nakon kampanje transparentno objaviti sve izbore financiranja, te da je o troškovima kampanje do sada sve izvijestio, za razliku od njegova protukandidata.

“Kako je to moguće, nakon svih ovih plakata u gradu. U našem dosadašnjem izvješću pokazali smo da imamo najviše donatora građana, od svih političkih opcija koje su se natjecale na ovim izborima. Naša prosječna donacija je čak 10 puta manja od prosječne donacije slijedeće stranke po redu (HDZ). Mi imamo najmanje donacije i najviše takvih malih donacija u gradu”, kaže Tomašević.

O smjeni pročelnika

Govorio je i o mogućoj smjeni gradskih pročelnika, naglasivši da će razgovarati sa svakim pročelnikom i tražiti izvješće.

“Potrebna je jedna tranzicija vlasti, koja je civilizirana u svakom gradu. Tako će biti i u Zagrebu. Ništa neće biti preko noći. Ključno je to da smo dobili mandat od građana za program u kojemu smo rekli da neće biti 27 gradskih ministarstava. Još nisam našao grad u svijetu koji ima 27 ministarstava. Država se bori sa 16 ministarstava. Budući da neće biti 27 gradskih ministarstava, nego 15-ak, onda neće biti ni 27 pročelnika”, ističe.

Komentari