‘To je jedan od uzroka zastoja, nesigurnosti i nervoze u prometu’ Mrak Taritaš kritizirala dostavu u Zagrebu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš, prilikom obilaska grada govorila je o dostavi u metropoli koju smatra jednom od uzroka zastoja.

„Loše organizirana, odnosno neorganizirana dostava u Zagrebu jedan je od uzroka zastoja, nesigurnosti i nervoze u prometu u većem dijelu grada“, rekla je Mrak-Taritaš.

„Ono što se može napraviti odmah, je donijeti odluku da se dostava može raditi samo u određeno vrijeme – noću, rano ujutro ili navečer“ rekla je Anka Mrak-Taritaš i podsjetila da je njezina stranka GLAS to i predlagala u Gradskoj skupštini.

Time bi se, smatraju, smanjile gužve i zastoji zbog nepropisno parkiranih kombija i kamiona u vrijeme kad ljudi idu na posao, u školu i odvija se normalni dnevni promet.


„Na srednji i dulji rok dostavu u gradu treba potpuno reorganizirati kroz distributivne centre oko šireg središta grada, uz korištenje manjih dostavnih vozila koja ne zagađuju zrak i teretnih tramvaja u noćnim satima“, rekla je Mrak-Taritaš i naglasila da se iz europskih fondova može financirati prenamjena nekadašnjih industrijskih kolosijeka kojima je Zagreb premrežen, a koji se također mogu koristiti za dostavu.

Komentari