SLAVLJE U BM365: Pavičić Vukičević prema izlaznim anketama ide u drugi krug, u stožeru je uzavrela atmosfera

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Pratite uživo kava je atmosfera u stožeru Jelene Pavičić Vukičević:

Prema prvih izlaznim anketama u drugi krug ulaze Tomislav Tomašević (48.61%) i Jelena Pavičić Vukičević (11.49%)! No, Miroslav Škoro osvaja 11,35 posto tako da ima velike šanse prestići je. Na četvrtom mjestu je Davor Filipović (HDZ) s 10,29.

Podsjećamo, za vruću stolicu prvog čovjeka Zagreba i nasljednika doživotnog gradonačelnika Milana Bandića bori se 10 kandidata. Ako ni jedan od kandidata ne dobije većinu odnosno 51 posto glasova, tada dvojica ili dvoje kandidata odlaze u drugi krug izbora koji će se održati 30. svibnja.


Uvjereni smo da će biti drugog kruga i da će Jelena Pavičić Vukičević ući u drugi krug i pobijediti Tomislava Tomaševića, izjavio je novinarima u nedjelju nakon izlaznih anketa u Izbornom stožeru Pavčić Vukičević kandidat za njezinog zamjenika Ivica Lovrić.

Prema prvim izlaznim anketama, Tomislav Tomašević u prvom krugu izbora za gradonačelnika u Zagrebu osvojio je 48,6 posto glasova, a Jelena Pavičić Vukičević 11,5 posto.

“Mi smo očekivali da će biti dosta tijesna utakmica za drugo mjesto, ali mi smo uvjereni da ćemo biti drugi i da će biti drugog kruga i da ćemo se 30. svibnja u 19 sati opet naći”, rekao je Lovrić novinarima komentirajući izlazne ankete po kojima je Jelena Pavičić Vukičević na drugom mjestu, malo ispred Miroslava Škore, kandidata Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba, i HDZ-ovog kandidata Davora Filipovića.

Na pitanje kakva su njegova očekivanja ako Pavičić Vukičević uđe u drugi krug izbora sa Tomislavom Tomaševićem koji je po rezultatima izlaznih anketa uvjerljivo na prvom mjestu, Lovrić kaže kako su uvjereni da će Pavičić Vukičević pobijediti.

Složio se da izlazne ankete pokazuju snažan rezultat Tomaševića, ali, kaže Lovrić, drugi krug je nova utakmica dva kandidata.

“Mi smo uvjereni da Zagreb ima snage i da će biti odlučnosti kod zagrebačkih birača da gospodin Tomašević neće pobijediti u drugom krugu”, poručio je Lovrić.

Kaže kako su očekivali da će rezultat biti veliko iznenađenje, barem kada je u pitanju Tomašević jer je osobno mislio da će dobiti oko 40 posto u prvom krugu, ali vidimo da je po izlaznim anketama i više.

“No, znamo da za pobjedu treba preko 50 posto i uvjeren sam da će biti drugoga kruga i da će Jelena Pavičić Vukičević biti u drugom krugu. Znali smo također da ćemo voditi dosta tijesnu utakmicu sa Domovinskim pokretom i Škorom, ali nama je važno da smo za nijansu barem po ovim anketama bolji,, a kad se prebroje rezultati uvjeren sam da ćemo biti čvrsto drugi i da ćemo se naći ovdje 30. svibnja u 19 sati”, istaknuo je Lovrić.

Referirajući se na rezultat Tomaševića, Lovrić kaže da je to teško komentirati i da je očito to danas stanje onih birača koji su izašli na birališta.

“Demokratski rezultat na izborima ne treba posebno komentirati, no ja vjerujem da je potencijal zagrebačkih birača takav da će u drugom krugu rezultat biti sasvim drukčiji”, rekao je Lovrić, te ponovio kako je uvjeren da će Pavičić Vukičević u drugom krugu pobijediti Tomaševića.

Komentari