POSLJEDNJI GOVOR: Anka Mrak Taritaš nahvalila svoju stranku, a prisjetila se i bivšeg gradonačelnika, ali i Adventa

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“U prošlom mandatu Klub zastupnika GLAS-a bio je najaktivniji Klub po svim statistikama, sa samo troje zastupnica i zastupnika. Ojačani našim partnerima iz Demokrata, tako nastavljamo  i dalje”, rekla je u petak kandidatkinja za gradonačelnicu Anka Mrak-Taritaš na završnoj konferenciji za medije prije izborne šutnje, koju je, zajedno s kandidatima za zamjenike Markom Torjancem i Mirandom Mrsićem te ostalim kandidatima liste GLAS-a i Demokrata, održala ispred Skupštine Grada Zagreba.

Podsjetila je da je GLAS u Skupštini bio žestoka oporba pokojnom gradonačelniku i njegovoj upravi. “Inzistirali smo na transparentnim izvještajima o stanju gradskih financija, spriječili kriminalni GUP te prokazali pogodovanja i malverzacije na zagrebačkom Adventu i tražili izmjenu odluke o davanju lokacija u najam”, istaknula je Mrak-Taritaš te dodala da se Klub zastupnika GLAS-a jedini jasno odredio i prema “promašenoj i nepravednoj” mjeri roditelj odgojitelj te u više navrata tražio njezino ukidanje. Istaknula je i da je GLAS bio “među najglasnijima, a svakako najkonstruktivniji i u raspravama o obnovi Zagreba nakon potresa”.

“S planom obnove premijeru i pokojnom gradonačelniku obratili smo se tjedan dana nakon potresa i svaki 22. u mjesecu upozoravali na sve probleme s kojima se Zagrepčani susreću i davali prijedloge kako im olakšati”, podsjetila je. “Na listi s kojom u nedjelju izlazimo na izbore zastupljeni su pošteni i vrijedni ljudi, kako oni s iskustvom, tako i oni koji nose novu energiju te s njima u sljedećem mandatu Skupštine nastavljamo, kao i dosad, zastupati interese građana Zagreba uporno, dosljedno i beskompromisno”, zaključila je Mrak-Taritaš.

Foto: GLAS


Komentari