PO UZORU NA BANDIĆA! Vesna Škare Ožbolt nastavit će jednu popularnu mjeru ako postane gradonačelnica

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Lokalni izbori sve su bliže, a utrka za Zagreb sve je neizvjesnija. Kandidati su već mjesecima u kampanji, a Vesna Škare Ožbolt se ovih dana dotaknula demografije te se susrela s roditeljima odgojiteljima, koji su izrazili zabrinutost za svoj socijalni status.

Naime, Grad Zagreb za svako treće i naredno dijete obiteljima odnosno roditelju odgojitelju isplaćuje novčanu pomoć u visini od 65% prosječne bruto plaće djelatnika u gospodarstvu Grada Zagreba za razdoblje 1. – 8. mjeseca prethodne godine, a Škare Ožbolt je istaknula da će se ova socijalna mjera nastaviti kada ona dođe u gradonačelničku fotelju.

“Suprotno najavama lijevog bloka da treba ukinuti ove zagrebačke mjere, smatram da ova mjera definitivno treba ostati. Potrebno je voditi računa i o uključivanju roditelja odgojitelja u gospodarski život čiji status prestaje zbog navršenih 15 godina najmlađeg djeteta ili nastupanjem drugih propisanih razloga. Kroz mjere zapošljavanja, roditeljima odgojiteljima čiji status prestaje zbog navršenih godina i drugih propisanih razloga, treba omogućiti što lakši i uspješniji ulazak na tržište rada. Budući da je ova financijska mjera važna za gospodarsku stabilnost mnogočlanih obitelji, ista svakako mora ostati”, ističe Škare Ožbolt, a u svrsi poboljšanja demografske slike Zagreba planira predložiti uvođenje besplatnih vrtića za djecu čiji roditelji ne ispunjavaju uvjete za status roditelja odgojitelja, a slabijeg su imovinskog stanja.

“Kao buduća gradonačelnica smatram kako bi Grad Zagreb trebao biti grad po mjeri obitelji te bi se zato trebalo aktivno posvetiti demografskim mjerama i pronatalitetnoj politici koje su ključne za daljnji razvoj”, zaključuje.


Komentari