PAVLE KALINIĆ ULAZI U UTRKU ZA ZAGREB? Bandićev suradnik rezolutno poručio: ‘Ići ćemo na izbore’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Pred strankom koju je osnovao pokojni gradonačelnik Milan Bandić veliki su izazovi. Samo dva mjeseca prije poprilično neizvjesnih lokalnih izbora članovi moraju odlučiti hoće li poslati zamjenu ili se povući iz bitke. Jelena Pavičić Vukičević, koja trenutačno obnaša funkciju gradonačelnice, u nedjelju je poručila da se neće kandidirati za prestižnu poziciju šefa metropole.

No, na pitanje novinara u petak je rekla kako, osim dužnosti prema stranačkim kolegama, ima dužnost i prema građanima.

“Ja imam odgovornost prema stranci, kolegama, ali prije svega prema svojim sugrađanima. Dopustite da mi kao Gradska uprava prvo odradimo posao za koji smo izabrani. Ovo o čemu govorimo su neka buduća vremena. Cilj je prvo odraditi ovaj ciklus”, odgovorila je na pitanje je li se predomislila po pitanju kandidature.

No, u Stranci rada i solidarnosti počela su se spominjati i neka druga imena koja bi bila dostojna za ovu funkciju. Primjerice, ime pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i međunarodnog tajnika stranke Pavle Kalinića.


Za Dnevno je ovaj Bandićev bliski suradnik rekao kako će kandidat stranke najvjerojatnije će biti Jelena Pavičić Vukičević.

“Ako neće ona, onda ćemo to biti Ivica Lovrić ili ja. U svakom slučaju, ići ćemo na izbore”, rekao je Kalinić.

Dodaje, sve ćemo znati u prvoj polovici idućeg tjedna.

Na pitanje koliko je osobno spreman uključiti se u utrku, Kalinić je uporno ponavljao da prvo treba vidjeti što će odlučiti gospođa Pavičić Vukičević.

Komentari