‘OSLOBODIT ĆU ZAGREBAČKE OBRTNIKE PRIREZA’ HNS-ov kandidat namjerava uvesti ‘FOI’ u sve četvrti

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Miroslav Škoro u subotu je službeno započeo kampanju, Tomislav Tomašević u Trnju je poručio kako je uvjeren da će biti gradonačelnik Zagreba, a Joško Klisović posjetio je Dubravu. Dan za predstavljanje kampanje iskoristio je i HNS-ov adut Željko Uhlir koji samog sebe u kontekstu nadolazećih izbora vidi kao “optimistu koji iza sebe ima stranačku infrastrukturu”.

“Možemo ponuditi korisno građanima, ja osobno svo svoje znanje i iskustvo. Smatram da sam od svih kandidata najveći stručnjak za Gradsku upravu i za pitanja o onome što je sada temeljno, a to je obnova od potresa”, rekao je Uhlir koji je danas na Cvjetnom je trgu predstavio tri točke svojeg programa za pomoć zagrebačkim obrtnicima koji žive od dnevnog prometa.

“Prva točka je oslobođenje od prireza, a odnosi se na sve kojima je promet pao više od 30 posto. Druga točka bi bila organiziranje posebnog poticaja za svaku naplaćenu uslugu, na način da se cijene smanje za jednu četvrtinu usluge, a da grad doda poticaj 50 posto na tu uslugu dnevnog prometa”, objasnio je Uhlir.

Dodaje kako se to odnosi na one obrtnike koji žive od dnevnog prometa koji im je pao za više od 30 posto u usporedbi s 2019. godinom.


“Treća točka bi bila potpuna novost, FOI, tako smo ga nazvali, Fond obrtničkih inicijativa po gradskim četvrtima, da se napravi u suradnji s obrtnicima što bi njima trebalo u toj gradskoj četvrti za popularizaciju obrtništva i za približavanje svojim korisnicima”, kazao je Uhlir.

Također je najavio i otvaranje gradskog ureda HNS-a na adresi Ilica 61, koji će raditi utorkom i četvrtkom od 17 do 18 sati te će biti dostupan zainteresiranim građanima za iznošenje njihovih problema.

“Osobno i ja ću razgovarati s građanima”, zaključio je.

Komentari