ONI NAM KROJE BUDUĆNOST? Tomašević kombinira većinu s najvećim razočaranjem ovih izbora

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Izbori još nisu gotovi, a pregovori i dogovori o formiranju zagrebačke gradske vlasti između Možemo! i SDP-a u punom smislu te riječi počet će nakon drugog kruga izbora.

Odmah je u nedjelju razjašnjeno koga će SDP podržati nakon fijaska, jer njihov kandidat Joško Klisović u izbornoj je noći pozvao svoje birače da u drugom krugu, 30. svibnja daju glas Tomaševiću, dok su iz Možemo! više puta javno rekli da u Skupštini očekuju suradnju s SDP-om.

Gradska skupština ima 47 zastupnika, a Možemo! s osvojena 23 mandata i SDP sa svojih pet čine uvjerljivu većinu, no pitanje je kako će se tu raspodijeliti dužnosti.

Iako iz vodstava obiju stranaka poručuju kako nema šanse da pregovori o raspodjeli pozicija počnu prije 31. svibnja “jer izbori nisu završeni, jer ljudi još nisu glasali, a prioritet je dobiti izbore”, Jutarnji list piše kako postoje neslužbene informacije o mogućim pregovaračkim pozicijama, odnosno sastanku danas, u srijedu, o formiranju većine Možemo! s SDP-om.


Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz Možemo! su ovu tvrdnju odmah demantirali te poručili kako navodi u tom tekstu nisu točni.

“Nikakav sastanak se neće danas održati, a kako je kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević i najavio, razgovori će se voditi tek nakon drugog kruga lokalnih izbora”, javljaju iz platforme.

Kad smo već kod lokalnih izbora, prisjetimo se nedjelje. Evo kako je to izgledalo u SDP-u u nedjelju, kao dnevni boravak duhova:

Joško Klisović vidno razočaran ishodom, poziva glasače da za dva tjedna podrže Tomaševića:

Zato kod Tomaševića nije nedostajalo veselja, plesalo se i slavilo:

Komentari