NISU SE PROSLAVILI! Davor Nađi za Zagreb.info: ‘Možemo reći da smo se nadali da će biti više…’

Photo: Edvard Susak/FAH/POOL

Jedni su se proslavili, drugi doživjeli fijasko. Ne baš dobrim brojkama može se “pohvaliti” Fokusov Davor Nađi, koji se našao na osmom mjestu, s osvojenih 6,426 glasova, odnosno, 1,98 posto. Ipak, kako je otkrio za Zagreb.info – nije razočaran.

“Što se tiče rezultata lokalnih izbora u Zagrebu, možemo reći da se jesmo nadali da će biti više. Ipak, ‘ajmo to tako reć’, uz ograničeni medijski prostor koji nije bio baš u skladu s onim što su dobivali neki drugi kandidati, teško je bilo doprijeti do šire baze birača, da im na kvalitetan način prezentiramo svoj program. Moram reći da smo smo se mi na izborima u Zagrebu prvi puta i pojavili, s obzirom na to da smo osnovani tek prošle godine. Za nas je veliki uspjeh to što smo uspjeli izgraditi organizaciju, prikupiti potpise, sve to što neke druge, tradicionalne stranke nisu uspjele. Uglavnom, mislim da nam je ovo neki dobar temelj za budućnost, a smatram da smo podignuli prepoznatljivost stranke Fokus. Isto tako, moram reći da smo izuzetno zadovoljni rezultatima na lokalnim izborima koje smo postigli u drugim sredinama”, rekao nam je Nađi, a pritom se osvrnuo i na Darija Zurovca, koji je “prvu fotelju” Svete Nedelje osvojio u prvom krugu.

“Mi smo u Svetoj Nedelji četiri godine imali stvarno fenomenalne rezultate i ja sam očekivao da će ljudi to nagraditi. Ono što moram istaknuti je da smo kao stranka imali tri pobjede u prvom krugu”, rekao nam je.

Inače, Fokusov Dario Zurovec pobijedio je u Svetoj Nedelji praktički prije nego što su glasovi bili do kraja prebrojani. Nakon 88 posto obrađenih biračkih mjesta, vodio je sa 64,48 posto glasova. Najbliži protukandidat mu je u tom trenutku bio Damir Halužan s 15,88 posto. Sveta Nedelja tako je dobila gradonačelnika već u prvom krugu.


Foto: Zagreb.info

Zanimalo nas je i ima li favorita u drugome krugu. “Ja za svoje birače ne mislim da trebaju imati putokaz koji će im govoriti gdje da idu, a s obzirom na to da sam ja u drugom krugu samo običan građanin, ja ću svoje mišljenje zadržati za sebe”, zaključuje Nađi.

S ovim smo mladim političarom prije prvog kruga izbora imali video intervju, a evo što nam je tada govorio:

Komentari