NAZVALI GA ‘MALI BANDIĆ’! Tomašević poručio: ‘To je kvalifikacija političkih protivnika, ljudi prepoznaju moj rad’

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

“Uvijek smo bili podcjenjivani. Nitko nam nije davao šanse da ćemo ući u Sabor, na koncu smo bili peta politička opcija, sad smo treća po jačini u zemlji. Imamo svoj film, ciljeve i viziju, radimo na kampanji. Trendovi vesele, ali to nije gotova priča. Prava kampanja tek počinje”, rekao je Tomislav Tomašević, kandidat stranke “Možemo”, u emisiji Pressing N1 televizije na pitanje je li mu teret što im ankete daju prednost.

Komentirao je i nadimak “mali Bandić” te rekao kako je to kvalifikacija političkih protivnika, ali tu prestaje svaka sličnost s Milanom Bandićem.

“Već 15 godina obilazim kvartove, tu se ništa nije promijenilo. Mislim da građani prepoznaju taj dugogodišnji rad, nuđenje rješenja, sadržajnost… To nam sad dolazi na naplatu”, rekao je.

Osvrnuo se i na HDZ-ovog kandidata Davora Filipovića, koji je rekao kako desnici treba biti cilj da Tomašević ne pobijedi. Tomašević je pak istaknuo kako ne voli komentirati druge kandidate.


“Filipović je fiksiran na mene, nema nijednog intervjua da me ne spomene, hvala mu na tome. Ima neku krizu identiteta, čak se nazvao najvećim kritičarem Bandića u Skupštini. Mi smo umrli od smijeha. Možda je glasao protiv pet odluka od njih otprilike 1.200. Za GUP nisu digli ruke jer je Bandić odbio amandmane HDZ-a “, objasnio je.

Tomašević je dodao kako nije ušao u politiku da bi bio protiv, već da mijenja stvari. Komentirao je promjene koje planiraju i rekao kako će doći do reorganizacije uprave.

“Pravo stanje ćemo znati kad uđemo. Ima savjetnika koji ne rade ništa, neki ne dolaze na posao. Ne zanima me kako je tko došao, u kojoj je stranci, nego samo da radi svoj posao. Bit će oko 15 gradskih ureda, spojit ćemo neke. Zagreb ih ima više nego ijedan drugi grad, čak 27 gradskih ministarstava. Imat ćemo poseban gradski ured za obnovu, ne samo za pomoć ljudima, nego da odradimo umjesto njih kad to već država ne uspijeva”, ispričao je pa dodao:

“Ne mislim ništa raditi preko noći. Neke ćemo prekinuti, neke ćemo revidirati. Svjestan sam da će biti pritisaka, ali nisam ušao u politiku da ostvarim status quo”. Naglasio je kako se nikoga i ničega ne boji te kako zna u što se upušta.

O obnovi Zagreba rekao je da je vidi kroz četiri dimenzije, a to su fizička, društvena, gospodarska i zelena te objasnio kako vidi turizam, javni prijevoz, zelenu politiku.

“Prioritet je unaprjeđenje javnog prijevoza. Fizičko odvajanje tramvaja od automobilskog pometa gdje god je moguće. Nijedna europska metropola ne dovodi aute u centar grada, ali zato imaju parkinge nedaleko. Problem parkiranja je u svim kvartovima.Nove dozvole za stambene zgrade se dijele šakom i kapom, a ne rade se nova parkirna mjesta. Više nije jedan auto po stanu, nego dva. Nema te infrastrukture koja to može progutati. Razmatramo drugačiji sustav parkirnih zona, uz mjesto stanovanja, da građani ne oduzimaju mjesto u drugim dijelovima grada stanarima. U Sopnici Jelkovec se naplaćuje parking, zašto”, pitao se Tomašević pa dodao kako su prioriteti i nove željezničke stanice.

Komentari