LETE NISKI UDARCI! Bandićev pročelnik komentirao Tomaševića: ‘Možda bi se upisao u knjigu radosti’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Brojna se pitanja postavljaju nakon iznenadne smrti gradonačelnika Milana Bandića, od mijenjanja vodstva stranke do eventualnog novog kandidata za poziciju šefa metropole. Ivica Lovrić, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje i Bandićev prijatelj i bliski suradnik, rekao je kako će najveći izazov u narednim mjesecima biti odraditi dva mjeseca mandata na razini, kako je to uprava Grada Zagreba radila pod vodstvom Bandića proteklih 21 godinu.

No, duboko je uvjeren da će Stranka rada i solidarnosti, kao i 2017., i 2021. biti najjača stranka u skupštini Grada Zagreba.

“Ovo je tjedan i ovo su dani kada se opraštamo od našeg gradonačelnika”, rekao je Lovrić za RTL i dodao da će se pitanje vodstva stranke rješavati u narednim tjednima.

Naglasio je kako nema ambicije za predsjednika Stranke rada i solidarnosti.


“Imam ambicije da se krajnje dostojanstveno oprostim od gradonačelnika. Nisam ovdje večeras da bi razgovarao o politici”, rekao je.

Prokomentirao je i činjenicu da se Tomislav Tomašević nije upisao u knjigu žalosti.

“Da je neko drugo vrijeme, možda bi se upisao u knjigu radosti”, smatra Lovrić.

“Ja ću gradonačelnika Bandića pamtiti kao najboljeg gradonačelnika u povijesti Grada Zagreba. Ne samo najdugovječnijeg, nego kao i najboljeg, kao jednog sjajnog čovjeka, sjajnog prijatelja, vrhunskog šefa i, iznad svega, dobrog Milana, dobrog čovjeka”, zaključio je.

Komentari