‘Jedino je sigurno, Tomašević je favorit za drugi krug. Bit će napeto do kraja svibnja’ Krešimir Macan o lokalnim izborima

Foto: Pixsell

Bitka za gradonačelničku fotelju u Zagrebu opasno se zaoštrava, a nakon iznenadne smrti Milana Bandića postala je još neizvjesnija. Navedeno je za RTL danas komentirao komunikacijski stručnjak Krešimir Macan koji je radio brojne političke kampanje.

Macan ističe da je Tomašević sigurni favorit za drugi krug lokalnih izbora u metropoli, no da bi druga strana mogla iznenaditi. Suparnik s desnice kao što je Filipović, mogao bi pružiti novu sliku.

Oni su aktivisti odavno, znaju dobro to raditi. Prvi su krenuli s pravom kampanjom. Kažu da i to nije dovoljno, krenut će i s medijskom kampanjom. S time će svi sada krenuti”, opisuje Macan kampanju Tomislava Tomaševića iz platforme Možemo!.

Tvrdi i da brojke Klisovića i Tomaševića idu preko 50 posto, a da se ostatak dijeli desnici.


“Škoro bi se možda čak i kandidirao da bi u skupštini imao svoj dio. Oni su više desno i takvih birača ima u Zagrebu. Ako se tu ne pojavite, nećete imati potencijal. On se morao kandidirati kako bi ušao u skupštinu, odnosno kako bi neki kandidat Domovinskog pokreta bio u skupštini”, smatra Macan i dodaje kako Davor Filipović nije još jedan od HDZ-ovih alibi kandidata.

Komentirao je i Joška Klisovića koji bi sa sloganom “Miran čovjek za Zagreb” mogao aktivirati SDP-ove birače, no da će možda mijenjati slogan.

“Najbitnije je da se kandidiralo novo lice SDP-a. On ima šanse vratiti glasače SDP-a sebi i mora dići listu za skupštinu sebi. Ostali njihovi glasači su za Možemo! Klisović je ovo i najavljivao. Treba im povrat SDP-a u Zagrebu”, tvrdi Macan.

Dodaje i da nitko od kandidata neće biti “novi Bandić”.

“Neće biti Bandića. Ako bude Tomašević, on je totalno drugačiji lik. A s druge strane, na desnici će se netko morati profilirati. Netko treba iskočiti”, zaključuje.

Komentari