IPAK REŽE NERADNIKE? Jelena Pavičić Vukičević zbog ovoga bi mogla navući bijes mnogih

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Jelena Pavičić Vukičević, vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba, komentirala je svoju kampanju, pa rekla:

“Svaki mandat donosi svoje izazove, a mi smo iz mandata u mandata u mandat uvijek radili korak više. Sustavi se razvijaju i mislim da je danas došlo vrijeme da putem digitalnih platformi jače uključimo građane u proces odlučivanja. Mislim da će to malo relaksirati i naš javni prostor, da se nećemo toliko svađati oko tema u kojima građani trebaju imati zadnju riječ”.

Komentirala je i neke projekte koji nisu dovršeni u vrijeme kada je Milan Bandić bio gradonačelnik. Jedan od njih je i sljemenska žičara.

“U postupku smo izdavanja svih dozvola, mnoga državna tijela i neovisne institucije uključene su u taj proces. Meni je važno prći sve ateste da žičara bude sigurna, da može prihvatiti sve svoje putnike. Ona je potreba svih nas koji živimo u Zagrebu jer će relaksirati taj promet na Medvednici. Nadam se da ćemo tijekom četvrtog mjeseca dobiti sve ateste i onda ću pozvati sugrađane da se provozaju njome besplatno”, rekla je.


Osvrnula se na probleme koji su se javili po pitanju žičare, a oko koje rasprava ne jenjava već mjesecima.

“Sve ono što je utuživo, završit će na sudu. Mi od toga nećemo odustati. Imamo velikih primjedbi na projektante, puno se toga moralo popravljati u hodu. Zbog toga su se korigirale cijene, ali nismo si mogli dopustiti ne dovršiti žičaru”, govori.

Gradska blagajna u krizi

Pavičić Vukičević se osvrnula i na stanje u gradskoj blagajni.

“Gradske financije su istoj situaciji kao što su sve javne financije, ne samo u hrvatskoj, nego Europi i svijetu. Sve nas je pogodila kriza, a Zagreb i Hrvatsku još i potres. Toga moramo biti svjesni. S druge strane, nakon 20 godina mog aktivnog bavljenja politikom, zar itko misli da postoje neki kosturi koji bi poispadali iz ormara, da bih se ja natjecala?!”, kaže.

“Neću reći da smo svaki svoj račun podmirili na vrijeme jer to ne bi bilo korektno. Ljudi znaju da je potrebno svaki mjesec izdvojiti za plaće, socijalna davanja, a ujedno ulagati u obnovu”, dodala je za N1.

Pavičić Vukičević je komentirala i izjave da je Zagreb pred bankrotom.

“Mi nismo pred bankrotom. Te izjave gledam u jednom kontekstu i politički borbe i nepoznavanje situacije i ne zamjeram nikome. No, i ovdje se može napraviti iskorak jer nema razloga da proračun Zagreba i dnevne aktivnosti ne učinimo dostupnima da ih svi građani mogu vidjeti. Naši ugovori, naše financije – sve mora biti dostupno”, poručila je Jelena Pavičić Vukičević.

Kraj jedne ere u gradskoj upravi?

Govorila je i o zaposlenicima u Gradskoj upravi u Zagrebu, pa rekla kako garantira da u Gradskoj upravi grada Zagreba ne radi nitko tko nema adekvatnu stručnu spremu za posao i provjerenu diplomu.

Govoreći o smanjenju broja zaposlenih u Gradskoj upravi, Pavičić Vukičević je rekla da postoji jednostavno rješenje.

“Za dvije osobe koje odu u mirovinu, zaposlite samo jednu osobu. Laganim zanavljanjem kadrova omogućit će se smanjenje broja zaposlenih. Rezovi neće biti radikalni i neće ići na uštrb nikoga, ali će sasvim sigurno u narednom razdoblju biti manje zapošljavanja”, zaključila je.

Komentari