‘FILIPOVIĆ JE ODLIČAN’ Dan nakon poražavajućih rezultata u Zagrebu, optimizma u HDZ-u ne nedostaje

Foto: Instagram

Danas, jedan dan nakon lokalnih izbora, vodstvo HDZ-a sastalo se u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma kako bi raspravili rezultate postignute u prvom krugu. Pred novinare su najprije izašli kandidati za župane Ernest Petry i Ivan Celjak.

“U ovom trenutku Darko Milinović ima puno manje potencijala nego što ga ima HDZ, Darko Milinović i njegov projekt LiPO znače prošlost na području Ličko-senjske županije”, rekao je nakon sastanka u središnjici HDZ-a kandidat te stranke za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry.

Medijima se obratio i Ivan Celjak, kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije.

“Vrlo smo zadovoljni rezultatima u Sisačko-moslavačkoj županiji u izborima za župana. Pobijedili smo u svim gradovima i svim općinama, u županijskoj skupštini ostvarili smo veliku većinu, imamo 21 vijećnika, od ukupno 37”, izjavio je Celjak i dodao kako je Nacionalni stožer s Tomom Medvedom na čelu učinio puno na potresom pogođenom području.


“To se vidi na povjerenju građana, izrazili su svoju volju i vjeru u HDZ i vjeru da će županija biti obnovljena“, zaključio je Celjak. Inače, on će se u drugom krugu za mjesto župana sučeliti s SDP-ovim Danielom Berdaisom.

Na vruće pitanje zašto HDZ nikako ne dolazi do uspjeha na izborima u Zagrebu, premijer Andrej Plenković je rekao kako je biračko tijelo bilo raslojeno na više kandidata, ali i da je Filipović odličan kandidat.

“On će imati sjajnu karijeru”, utvrdio je Plenković.

“Pozicija HDZ-a je vrlo jasna, prvo birače zovemo da sudjeluju na izborima, a što se tiče odluke vjerujem da će svatko za sebe najbolje donijeti stav”, odgovorio je na pitanje o mogućoj podršci Miroslavu Škori.

Davor Filipović je rekao kako je očekivao da će ući u drugi krug: “Ipak rezultat koji sam napravio daje zalog za buduće. Gradska organizacija će donijeti odluku, a članovi prema svojoj savjesti, mi smo stranka desnog centra i nećemo pozivati na zaokruživanje broja 3 ili križanje listića”, kaže Filipović.

Photo: Damir Sencar/HINA/POOL

Komentari