Evo kako bi Mrak-Taritaš uredila prometni kaos u Zagrebu: ‘Sve se da u jednom mandatu, treba se time baviti’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Anka Mrak-Taritaš (61), kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba, na konferenciji za medije predstavila je plan transformacije prometa u Zagrebu koji se temelji na prometnim semaforima, podvožnjcima i nadvožnjacima te rješenju problema željeznice i izgradnji novih mostova.

“Kad je riječ o prometu, Grad mora biti prijatelj svojim sugrađanima, zaista omogućiti da promet funkcionira”, rekla je Mrak-Taritaš. Konferencija je bila na križanju Magazinske, Zagorske i Vodovodne ulice koje je navela kao jedan od primjera česte i dugotrajne zagušenosti prometa zbog željzničke pruge.

Dodala je kako je pruga prepoznata kao problem još 1907. godine i predložila kako bi se problem morao riješiti spuštanjem cestovnih spojeva ispod pruge ili spuštanjem same pruge u podzemlje u jednom dijelu grada.

Mrak-Taritaš je naglasila kako se treba odmah početi raditi na takvim velikim rješenjima. Navela je kako se s izvođenjem radova na podvožnjacima može započeti već u drugoj godini mandata,  dok je za željeznicu u prve četiri godine mandata potrebno napraviti analize i studije te ishoditi dozvole.


Smatra kako se hitno moraju poboljšati rješenja na raskrižjima, završiti nedovršene prometnice i pravci te unaprijediti signalizacija. Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba rekla je kako je to izvedivo u godinu dana.

“Srednje i dugoročno zagrebački promet traži reorganizaciju javnog prijevoza, širenje pješačkih zona i ozbiljnu mrežu biciklističkih staza, velike javne garaže na rubovima centra grada, korištenje najnovijih tehnologija kroz sustav pametne mobilnosti, izgradnju dvaju novih mostova i niz drugih stvari. Promet nije samo rezanje vrpce da se pravite važnim, prometom se treba baviti. Imate niz ovakvih kritičnih točaka koje bez problema odradite u mandatu od četiri godine”, poručila je Mrak-Taritaš.

Komentari