Davor Filipović posjetio kampus Borongaj pa obećao: ‘Napravit ću sve da zagrebački studenti imaju osjećaj da studiraju u SAD-u’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Kandidat HDZ-a, HSLS-a i HSU-a za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović u utorak je posjetio kampus Borongaj gdje je poručio kako Zagreb želi još jače pozicionirati kao sveučilišni grad, poručivši kako će učiniti sve da studenti u Zagrebu imaju osjećaj studiranja kakvog imaju studenti na sveučilištima u SAD-u.

“Želimo pozicionirati naš grad još jače kao sveučilišni grad. Zagreb u slijedećem četverogodišnjem razdoblju vidim kao grad zadovoljnih ljudi, kao grad zadovoljnih obitelji i kao grad inovativnih ljudi. Da bi naši mladi bili inovativni važno je ulagati u visoko obrazovanje i infrastrukturu”, poručio je Filipović na konferenciji za novinare u kampusu Borongaj.

Podsjetivši kako je dvije godine studirao na američkom sveučilištu Fairleigh Dickinson University u New Jerseyju i gdje je živio u tamošnjem kampusu, istaknuo je da želi učiniti sve da studenti u Zagrebu imaju osjećaj studiranja kakvog imaju studenti na američkim sveučilištima.

Stoga će, u partnerskom odnosu sa zagrebačkim Sveučilištem i Vladom, učiniti sve da u Borongaju bude vrhunski kampus.


Filipović je poručio i kako kampus ne mogu graditi ljudi koji prodaju populističko-demagoške priče poput Tomislava Tomaševića koji je prosvjedovao protiv svake gradnje u Zagrebu, a niti lažni domoljubi poput šefa “domovinskog parkinga”, kako je nazvao Miroslava Škoru.

Filipović je, upitan očekuje li tužbu Vesne Škare Ožbolt koja je to najavila, kazao da je ona najavila tužbe gotovo protiv svih, osim Tomislava Tomaševića. Podsjetio je i da je Škare Ožbolt na sučeljavanju na jednoj lokalnoj televiziji rekla da će Tomaševića podržati u drugom krugu. “Ako se predomislila pa će podržati mene, meni će biti drago”, poručio je.

Filipović je negirao i da stoji iza broja telefona s kojeg se nazivaju i blate kandidati za zagrebačkog gradonačelnika poput toga da npr. Škare Ožbolt surađuje sa Srbima.

“S onog broja telefona dolazili su pozivi difamirajući prema meni i obitelji. To ide od strane Domovinskog parkinga jer kad nemaju sadržaj, spuštaju se na najnižu granu, broje krvna zrnca sugrađanima, lažu, varaju, rade sve što se ne bi smjelo. Kad pogledate spot g. Škore, ovo je nastavak neprihvatljivog ponašanja protiv kojeg ću se boriti. S tog broja dolaze svi pozivi gdje se neprihvatljivo govori o svima osim o Škori. On stoji i iza divljačkih napada na moju obitelj. Jedan trgovački lanac potpisao je ugovor na 225.000 kn s ljudima koji stoje iza opskurnih portala koji su me pokušali difamirati da sam Srbin, da sam kršten sa 14 godina. To je spuštanje na najnižu razinu, osuđujem ga. Nije to loš put jer će ubrzati propadanje Domovinskog parkinga kojem je cilj ostvarivanje vlastitog interesa”.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izrazio je zadovoljstvo što je Filipović istaknuo važnost kampusa Borongaj u razvoju zagrebačkog Sveučilišta kako bi svi studenti dobili što bolje uvjete rada za studiranje i daljnje usavršavanje.

Komentari