Dala podršku oboljelima od raka dojke: Mrak Taritaš povodom Međunarodnog dana narcisa istaknula u čemu Grad ‘šteka’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Obilježava se Međunarodni dan narcisa, a podršku je izrazila i Anka Mrak Taritaš. Kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš upozorila je u subotu povodom Međunarodnog dana narcisa, na potrebu da Grad Zagreb više ulaže u program prevencije i ranog otkrivanje raka dojke.

U priopćenju je naglasila da je uz to, potrebno proširiti mobilni program koji grad provodi i na žene mlađe od 40 godina, kod kojih za to postoji potreba, te nuditi i drugu dijagnostiku, osim mamografije.

Mrak Taritaš smatra i da “puno više treba raditi i na komunikaciji, tako da što više žena sazna za gradske programe i iskoristi ih, posebno sada, kada se svi dijagnostički pregledi smanjuju na minimum zbog epidemije koronavirusa”.

Dodaje da se Grad Zagreb može više angažirati i kad je u pitanju pružanje potpore oboljelim ženama, posebno u suradnji s udrugama koje već dugi niz godina rade taj posao i provode projekte, poput besplatnog prijevoza na kemoterapiju, pomoći u kući i psihološke pomoći oboljelim ženama i njihovim obiteljima.


Komentari