BIJESNA VESNA! Škare Ožbolt planira tužiti Filipovića zbog klevete, smatra kako su ovakvi udarci preniski za kampanju

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt najavila je u ponedjeljak tužbu protiv protukandidata iz HDZ-a Davora Filipovića zbog širenja lažnih informacija i klevete o tome da će ona u drugom krugu podržati Tomislava Tomaševića iz Možemo.

„Davor Filipović ne samo da je lagao da ću ja u drugom krugu podržati Tomislava Tomaševića iz Možemo nego je za tu laž, bez obzira što sam ga nekoliko puta demantirala, išao plaćati oglas na Facebooku, Google i u medijima”, kazala je Škare Ožbolt na konferenciji za novinare na Zrinjevcu.

Iz tog razloga protiv njega je najavila privatnu tužbu zbog klevete i širenja lažnih informacija.

„To je nedopustivo ponašanje, ispod razine kojim se nastoji polarizirati biračko tijelo”, ocijenila je Škare Ožbolt dodavši da takvo ponašanje podsjeća na „političke neandertalce”. „Zagreb je u ovoj kampanji dobio zagrebačkog Stipe Petrinu”, ustvrdila je.


Škare Ožbolt osvrnula se i na financijska izvješća svih kandidata naglasivši da je samo ona podnijela izvješće koje obuhvaća više od mjesec dana, odnosno od samog otvaranja računa u siječnju do danas. „To pokazuje koliko želim biti transparentna u kampanji, sve moje financije su iz donacija, a najveći sam donator ja”, kazala je i poručila da u kampanji neće potrošiti više od dozvoljenog zakonskog limita.

Niti jedan protukandidat nije uplatio ni najmanji iznos donacije za svoju kampanju, a neki su već i u dugovima, dok kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević u izvješću nije prikazala niz troškova za kampanju, tvrdi Škare Ožbolt.

„Pavičić Vukičević sklopila je ugovore s medijima o promidžbi svojih ureda za gospodarstvo i obrazovanje, promovirala je rad Ivice Lovrića i Mirke Jozić, a to je nemoralno i nedopušteno”, smatra Škare Ožbolt.

Osim toga, istaknula je, Pavičić Vukičević nije uzela godišnji niti neplaćeni odmor za kampanju. „Koliko ona u stvari radi za grad i je li joj neugodno što će uzeti plaću za sve mjesece u kojima vodi kampanju”, upitala je.

Voditelj predizborne kampanje Ante Šimunović dodao je kako jedino Škare Ožbolt posluje u plusu dok svi drugi troše više nego su uprihodili. Kazao je i kako ne dolazi u obzir pojedinačna suradnja s članovima današnje vladajuće koalicije u Zagrebu ili s ideološki ekstremnijim opcijama s lijeva ili desna.

Komentari