Anka Mrak Taritaš ima velike planove: Prugu bi spustila pod zemlju, a Trešnjevku i Črnomerec spojila zelenilom

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak-Taritaš (GLAS) u petak je predstavila studiju spuštanja željezničke pruge pod zemlju i uređenja zelene površine, koja bi obuhvatila Trg Franje Tuđmana te spojila Črnomerec i Trešnjevku nizom zelenih trgova s paviljonima.

“Još 2010. je Arhitektonski fakultet izradio studiju koja predviđa spuštanje pruge pod zemlju i uređenje velike zelene površine koja bi obuhvatila Trg Franje Tuđmana, Trg sportova i Park Samoborček te spojila Črnomerec i Trešnjevku nizom zelenih trgova s paviljonima”, kazala je Mrak-Taritaš na konferenciji za novinare.

Plan je predstavila zajedno kandidatima za zamjenike Markom Torjancem i Mirandom Mrsićem te kandidatima s liste GLAS-a i Demokrata za Vijeće Gradske četvrti Črnomerec.

Istaknula je kako se radi o dugoročnom projektu koji bi se provodio u nekoliko faza, a u prvoj bi se uredio Trg Franje Tuđmana koji se uređuje već godinama, a rezultata, ustvrdila je, nema.


“Svakako ne dolazi u obzir nijedno rješenje koje bi išlo nauštrb zelene površine”, ustvrdila je Mrak-Taritaš.

Zaključila je da Zagreb ne samo da mora čuvati zelene površine, nego mora stvarati i nove, a da je ovaj plan prilika za uređenje velikog zelenog poteza u širem centru grada.

Komentari