LIVADA POSTALA SKUPO ZEMLJIŠTE: Barišićev saborski nasljednik prijavljen Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Načelnik općine Rugvica, te predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak, koji je došao na mjesto uhićenog Dražena Barišića, i njegov otac, prenamjenom su zemljišta drastično povisili vrijednost svoje imovine, doznaje Telegram.hr.

Kako doznaje Telegram, Mato Čičak kao načelnik općine Rugvica predložio je Općinskom vijeću izmjene prostornog plana. Kada je taj plan doista izglasan, načelnik je prenamijenio svoje poljoprivredno zemljište u građevinsko. Pritom, od izmjene prostornog plana općine Rugvica nije profitirao samo načelnik koji je taj plan predložio, nego i njegov otac, Jure Čičak, čije su tri parcele u Otoku Svibovskom prenamijenjene iz poljoprivrednih u građevinske.

Načelnik općine i njegov otac time su, navodi se, drastično povisili vrijednost svoje imovine.

Kao i u slučaju sina, i ocu je općina izašla u susret pa su tako dvije njegove oranice te šuma, sveukupne površine 3082 metra kvadratnih, postale građevinsko zemljište.


Čičak pak tvrdi kako je on imao pravo tražiti prenamjenu svog poljoprivrednog zemljišta u građevinsko, a svoj stav temelji na argumentu da mu zemljište sa sjeverne strane graniči s česticom koja prema načinu uporabe označava javni put, a što, prema njemu, znači da imaju osiguran kolni pristup. No kako su Telegramu objasnili stručnjaci, poljski put nije isto što i uređena prometna površina jer nju prati infrastruktura.

U slučaju ceste koju spominje Čičak, radi se o neasfaltiranom poljskom putu, a ne o uređenoj prometnici s vodovodom, odvodnjom i strujom. Pristup prometnici stoga nema, kako tvrdi, i sa sjeverne strane, nego samo preko svoje druge parcele, a te čestice u katastru nisu spojene pa bi se u slučaju prodaje jedne od njih, situacija zakomplicirala, piše Telegram koji je objavio i opširnu dokumentaciju, te detaljno objašnjenje prenamjene Čičkovog zemljišta, a uz to svoja je saznanja oko ovih prenamjena proslijedio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Komentari