Liberali napali Beroša: ‘U normalnoj državi, ministar bi se ispričao obitelji preminulog’

FOTO: Ronald Gorsic/POOL/CROPIX/PIXSELL

Koordinator za Arenu, prof. Davor Vagić iz KBC-a Sestre milosrdnice potvrdio je kako je u Areni u ponedjeljak, zabilježen prvi smrtni slučaj osobe oboljele od koronavirusa.

Vijest je šokirala Hrvatske građane, a nezadovoljstvo situacijom iskazali su i iz Građansko-liberalnog saveza koji su poslali priopćenje u vezi tužnog događaja.

Glavni krivac za navedenu situaciju je, kako tvrde iz saveza, upravo Beroš.

“Iz Kliničkog bolničkog centra u ponedjeljak je pacijent u terminalnoj fazi onkološke bolesti
pozitivan na koronavirus prebačen u Arenu, koja je namijenjena za skrb o pacijentima s lakšom kliničkom slikom bolesti COVID-19. U Areni je, nažalost, i preminuo. Ne znamo čime točno je Arena opremljena, ali sasvim sigurno bolesnik u terminalnoj fazi bolesti ne može iz bolnice biti prebačen u sportsku dvoranu i nikakvo ‘rasterećenje bolničkih kapaciteta’ to ne može opravdati”, tvrde iz saveza. Objašnjavaju kako Beroš trebao ispričati.


Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

“U svakoj normalnoj državi, svaki normalan ministar zdravstva barem bi se trebao ispričao obitelji preminulog. Za ovakvo okrutno postupanje s pacijentom u terminalnoj fazi onkološke bolesti, a naš tek kratko odgovara da o tome nema pojma. Zdravstveni sustav, kojim bi ministar Beroš trebao upravljati, a očito ne upravlja nitko, svakim danom zapada u sve dublji kaos”, ističu.

Smatraju kako u takvom posvemašnjem kaosu, bunilu i histeriji, na koncu prestaju vrijediti sva pravila i zaboravlja se na sve, pa čak i ono najosnovnije – da su pacijenti ljudska bića i da imaju pravo na adekvatnu zdravstvenu skrb u svakoj fazi bolesti.

 

Komentari