KORONAVIRUS I U VLADI! Pozitivna je jedna ministrica, a dvojica su ministara zbog nje u samoizolaciji!

Boris Kovacev / CROPIX

Koronavirus pojavio se i u Vladi. Pozitivan nalaz dobila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Zbog njenog sudjelovanja na sastanku u Vladi u samoizolaciji su i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

“Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obavila je u nedjelju testiranje na prisutnost koronavirusa, a rezultati testa pokazali su da je pozitivna na koronavirus”, rekao je Hini glasnogovornik Marko Milić. Ministrica je danas osjetila simptome bolesti te se odlučila testirati, a dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, odnosno blago povišenom temperaturom.

Ministrica Brnjac svoje obveze nastavlja obavljati u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa. Samoizolacija je određena i članovima njene obitelji, a epidemiolozima su dani podaci o bliskim kontaktima ministrice u posljednjih 48 sati”, rekao je Hini glasnogovornik Marko Milić.


U Vladi je jučer održan sastanak o pripremi Nacionalne strategije RH do 2030. te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i oko borbe oko korone, a na njemu je bila i Brnjac.

“S obzirom na sastanak koji se jučer održao u Vladi, dežurna epidemiologinja odredila je mjeru obavezne samoizolacije u trajanju od 14 dana za ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića i ministra gospodarstva te održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji su na sastanku sjedili pored ministrice Brnjac”, rekao je Milić.

Dodao je i kako su svi nosili maske.

Komentari