Korona ušla u jednu zagrebačku crkvu: U samoizolaciji su svi članovi zajednice!

U Župi Presvetoga Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu jedan član zajednice zarazio se koronavirusom, te je cijeloj zajednici određena mjera samoizolacije pa krizma u nedjelju, 6. rujna, neće biti u Palmotićevoj već u župnoj crkvi na Jordanovcu, izvijestili su u subotu iz te župe.

“Za jednoga člana naše zajednice utvrđeno je da je pozitivan na koronavirus zbog čega je cijeloj zajednici određena mjere samoizolacije. Ako netko od vjernika osjeća simptome neka se javi svome liječniku“, objavljeno je na internetskim stranicama Župe Presvetoga Srca Isusova.

Navedeno je da su u petak djelatnici Nastavnoga zavoda “Dr. Andrija Štampar” po nalogu epidemiologa dezinficirali sadašnju dvoranu-crkvu i sve ostale prostorije u prizemlju.

“Time su ispunjeni uvjeti da se mogu slaviti svete mise ali smo za tu svrhu dužni angažirati naše patre iz kuća na Jordanovcu i Fratrovcu koje ne pogađa mjera samoizolacije. Zbog ograničenih mogućnosti neće biti sakramenta ispovijedi tijekom sljedeća dva tjedna”, ističe se u obavijesti na internetskim stranicama Župe Presvetoga Srca Isusova.


Župnik Ivan Matić obavijestio je i da će se krizma u nedjelju, 6. rujna, podijeliti u župnoj crkvi na Jordanovcu za vrijeme svete mise u 9,30 sati.

Komentari