Kolege i prijatelji oprostili se od opernog pjevača HNK-a: Sindikat će prijaviti intendatnicu za ubojstvo iz nehaja?

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Hrvatsko narodno kazalište izgubilo je kolegu, 62-godišnjeg opernog pjevača Ante Topića. Navodno je preminuo od posljedica koronavirusa.

Kako navodi RTL, prije dva tjedna se zarazio covidom navodno na predstavi, kao i pola ansambla zbog jednog zaraženog statista.

Kolege i prijatelji od njega su se oprostili paljenjem lampaša ispred kazališta. Inače, Sindikat opernih djelatnika kazneno je bio prijavio intendanticu Dubravku Vrgoč za širenje zaraze, a sada će prijavu nadopuniti i za ubojstvo iz nehaja jer je zarazu pokušala zataškati, piše RTL.

Foto: HNK

“Bijesni smo zbog toga jer smo mi skoro već mjesec dana ukazivali na to da se u HNK kršio zakon i kršile su se epidemiološke mjere, na taj način je oboljelo evo sada 48 ljudi i s jednim ovakvim fatalnim ishodom. Pa osim što je kao što znate već podnesena jedna kaznena prijava, sada se namjerava podnijeti još jedna kaznena prijava za ubojstvo iz nehaja”, kazala je Cecilija Car Hrgović, prvakinja Opere u HNK Zagreb.


“Izražavam u ime cijelog kazališta duboku sućut zbog gubitka našeg kolege, prijatelja i izvrsnog umjetnika Ante Topića. Uprava kazališta odlučno odbacuje sve optužbe o ne pridržavanju epidemioloških mjera u našem teatru Od početka epidemije, kazalište je poštovalo sve epidemiološke mjere i organiziralo je posao u skladu s njima”, izjavi je za RTL Marcello Mottadelli, ravnatelj Opere u HNK Zagreb.

Komentari