KB DUBRAVA ZATVORILA HITNU! Doktor Lukšić: ‘Bolnica je puna. Ulazimo u novu fazu pandemije’

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

KB Dubrava zatvara Hitnu kako bi mogli proširiti kapacitete za oboljele od koronavirusa. Koordinator bolničkog liječenja za oboljele od korone, Ivica Lukšić, rekao je da je bolnica puna.

“Ulazimo u novu fazu pandemije, bolnica je puna. Pravodobnom intervencijom mi smo ovo planirali. Danas povećavamo kapacitete kako bi svi bolesnici bili smješteni i dobili zdravstvenu skrb”, rekao je Lukšić za N1.

Hitni bolesnici će se preusmjeriti u druge bolnice u Zagrebu.

“Reducirali smo prostor za hitne bolesnike koji će biti preusmjereni u druge bolnice”, rekao je Lukšić.


Dosad je kapacitet za oboljele od korone bio 167, no od danas će biti 270.

“Važno je upozoriti da se moramo uozbiljiti. Trenutak je da je vrlo važno držati mjera. Nastavili se ovakav trend ni ovih 270 kreveta neće biti dostatno. Za razliku od ranije, danas su na na bolničkom liječenju, srednje teški i teški bolesnici, to vidimo i po preminulima”, kazao je.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da se Hitna pretvara u prihvatni centar za oboljele od korone.

“Hitna se pretvara u prihvatni centar za covid-bolesnike. Nakon što se i taj odjel napuni, onda imamo plan za dalje. Smještali bismo nove covid-bolesnike u zgradu C KB-a Dubrava gdje se nalaze ostali bolesnici, to nam je zadnja opcija, to želimo zadnje ukinuti. A postoji i opcija da ih smještamo u specijalne bolnice”, rekao je za Index ministar zdravstva Vili Beroš za Index.

Komentari