Kapaciteti KB Dubrava popunjeni su 60 posto: ‘Moramo biti oprezni da se srednje teškim pacijentima ne pogorša stanje’

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

”Mi u ovom trenutku imamo 97 bolesnika od planiranih 160 kreveta. Ako bi se nastavio ovaj trend u porastu oboljelih sigurno bi i ti kapaciteti mogli postati nedostatni”, rekao je Ivica Lukšić, koordinator Primarnog respiracijsko-intenzivističkog centra KB Dubrava, za RTL televiziju.

KB Dubrava najveća je COVID bolnica u hrvatskoj, a u samoj bolnici među zaraženima ima i liječnika i medicinskih sestara. Lukušić je pojasnio kako je cijeli sustav aktiviran još početkom pandemije, no situacija je sada aktivnija i dinamičnija.

Reorganizacije se rade ne samo u KC Dubrava nego i u drugim zagrebačkim bolnicama u koje je probio virus i zbog kojih je veći dio djelatnika u  samoizolaciji”, pojašnjava Lukšić.

U RH trenutno je 505 pacijenata na bolničkom liječenju, no koordinator naglašava kako je u ovom momentu jedna dobra stvar što nema porasta najtežih bolesnika. Veći je porast srednje teških bolesnika.


”Međutim, moramo biti oprezni jer jedan dio bolesnika koji su srednje teški može im se pogoršati stanje i da će im biti potrebna intenzivna skrb”, izjavio je Lukšić za RTL.

Komentari