KAKVA BOMBA! Alkohol u HŽ-u uzeo maha! Tri člana uprave dobila kazne, a častio i predsjednik uprave!

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Nije ništa neobično da se u prostorijama Uprave Hrvatskih željeznica Infrastrukture (HŽI) u Mihanovićevoj 12, u Zagrebu, tijekom radnog vremena nerijetko potegne koja čašica alkohola. Do sada to su bile samo izjave Telegramovih izvora iz te državne tvrtke obilato financirane novcem iz proračuna, no sada su to, neizravno, službeno priznali i iz samog HŽI-ja, piše šokantne podatke Telegram.hr.

”Možemo potvrditi kako je Inspekcija rada 5. listopada 2020. godine obavila nadzor u prostorijama Uprave HŽ Infrastrukture u Zagrebu. Nadzorom su pronađena alkoholna pića u kabinetima tri člana Uprave HŽ Infrastrukture koja su se isključivo koristila u svrhe reprezentacije, odnosno kao poslovni pokloni.

Bez obzira na utvrđenu namjenu pića, utvrđen je prekršaj za koji je propisana novčana kazna te su članovi Uprave osobno platili izrečene kazne. Alkoholna pića se nisu konzumirala, niti je utvrđena alkoholiziranost”, odgovoreno je iz Korporativne komunikacije te tvrtke na upit Telegrama o inspekcijskom nadzoru u Upravi HŽ Infrastrukture.

Telegramovi izvori, međutim, tvrde kako pronađeni alkohol u kabinetima trojice članova uprave HŽ Infrastrukture nije namijenjen ”u svrhe reprezentacije”, kako stoji u odgovoru niz Korporativnih komunikacija, već za njihovu osobnu potrošnju.


Šokantno je kako se pilo i za rođendan predsjednika uprave Ivana Kršića, koji je zaposlenike častio alkoholom za vrijeme radnog vremena, doznaje Telegram.

Kod koga je sve pronađen alkohol, tko je kažnjen, te gdje su ga držali, doznajte u Telegramovom otkriću.

Komentari