Još jedan apel prema građanima: ‘Ne krećite u Petrinju i Sisak!’

Izvor: Facebook

Ravnateljstvo civilne zaštite apelira na građane da ne kreću u Petrinju i Sisak. Isto je izvijestila i zagrebačka policija.

“Petrinja i Sisak su mali gradovi, gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi.

S obzirom da Policijsku upravu zagrebačku, s potresom pogođenim područjima, povezuju prometnice koje prolaze kroz područje Velike Gorice i Ivanić Grada, te Mraclina i Križa, preporuka je da se ne kreće pomoć pružati individualno, bez obzira o kojem se obliku pomoći radilo, već da se to učini preko onih koji su opremljeni i organizirani.

Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava i potrepština nalaze se na web stranici Hrvatskog Crvenog križa, na poveznici.


Svi koji žele pomoći, umjesto odlaska na potresom pogođena područja, mogu to učiniti na drugi način, doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem.

Također, ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu: [email protected]
Ujedno podsjećamo, da su na područje Sisačko-moslavačke županije upućene sve raspoložive operativne snage sustava civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite s potrebitom opremom”, izvijestili su iz policije.

Također, zagrebačka policija objavila je i kako su na području Zagreba i Zagrebačke županije za sada evidentirana oštećenja 72 objekta, 17 vozila te 14 ostalih oštećenja: oštećenja vodovodnih cijevi, napuknuća kolnika, zastoji dizala i slično. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Komentari