Jesu li u pravu oni koji tvrde da djeca nemaju gdje trenirati? Odgovor ove majke mogao bi vas iznenaditi

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Pandemija koronavirusa pogodila je sve segmente naših života. Puno je nedoumica, pravila, preporuka, uvjeta, odredbi koje se mijenjaju gotovo iz dana u dan.

Početkom školske godine, mnogi se roditelji nisu najbolje snašli. Puno je promjena, puno prepreka, a među njima ovih se dana ističe problematika nemogućnosti korištenja školskih dvorana zbog koronavirusa.

Nastala je velika pobuna među brojnim roditeljima, a mnogi se žale kako im djeca nemaju više gdje trenirati, odnosno baviti se sportom.

Zagreb.info razgovarao je s majkom djevojčice iz Zagreba, koja se našla upravo u takvom problemu, no majka Maja iz Novog Zagreba ima drugačije viđenje cijele situacije te daje nadu kako ćemo ipak svi zajedno prebroditi sve ono što danas vidimo kao nepremostive prepreke.


Naime, njena kći trenirala je u školi karate, a sad taj klub ne može koristiti školsku dvoranu. No Maja nije previše dramatizirala, već je pronašla drugi način kako bi njeno dijete nastavilo sa svojim aktivnostima.

“Moja kći je trenirala karate u školi u našem kvartu, no sad taj klub ne drži više treninge u dvorani, pa sam je prebacila u klub koji i dalje održava treninge u dvorani u drugom kvartu koja dozvoljava treninge”, govori nam majka Maja.

Smatra kako će se uskoro ionako stvari posložiti, dopustit će se treninzi u školskim dvoranama, vjerojatno će se i maske ukinuti u školama, kako je to već učinjeno u nekim županijama.

“Ne može se sve svaliti na koronu! Gotovani misle da im se život nimalo ne bi trebao promijeniti zbog korone. E pa htjeli oni to ili ne, mora se nešto malo promijeniti. Moja kći i dalje trenira u dvorani s hrpom ostale djece, a kad ne trenira vani je s društvom”, govori majka djevojčice.

Također dematira roditelje koji smatraju kako se sada djeca nemaju gdje rekreirati i kretati i kako su ‘prisiljena’ ostati doma i razboljeti se.

“Nitko im nije zabranio da idu van, da se bave svojom djecom, da zajedno provode vrijeme u prirodi, trče, rekreiraju se. Također dijete mogu upisati na sportove koji i dalje imaju termine u dvoranama”, govori Maja.

“Moje dijete trenira usprkos svemu. Gdje ima volje ima i načina, ali se i sami moramo trgnuti i pronaći rješenje, a ne očekivati da naše probleme riješi država, škola, klubovi. Zajedno moramo raditi na prilagodbi, jer ovu situaciju ne možemo ni izbjeći niti ju promijeniti”, zaključuje.

LJUDI VADE MASKE IZ KANTI ZA SMEĆE! ‘Malo ju otrese, metne na glavu i sav sretan stane u red’

Komentari