Jeste li čuli ogromni prasak? To je bilo probijanje zvučnog zida, i do petka će ih vjerojatno biti još…

Neke je Zagrepčane danas u posljepodnevnim satima uznemirio strašan prasak koji se najviše čuo u Zapadnom dijelu grada. Tako je na Facebook grupi “Prečko moj kvart” jedan član upitao “kaj je to grunulo?”

Odgovor je stigao prilično brzo te su mu susjedi iz kvarta poručili da se radilo o probijanju zvučnog zida. Provjerili smo o čemu se točno radi i odgovor pronašli na službenim stranicama MORH-a.

Oi su izvijestili da će u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. Eskadrile lovačkih aviona 91. krila će od ponedjeljka, 7. rujna do petka, 11. rujna 2020. godine u vremenu od 14 do 19 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih je moguće probijanje zvučnog zida.

Letovi će se provoditi na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije, na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.


Znači, takvih bi ‘praskova’ do petka moglo biti još. Stoga, nemojte se previše uzbuđivati i brinuti, definitivno ne čujete tutanj još jednog potresa ili kakve druge uzbune, već imate priliku čuti kako to zvuči kada se probije zvučni zid.

Komentari