Jesen službeno dolazi: Vakula za kraj tjedna najavio veliku promjenu vremena!

foto/HRT/screenshoot

Čini se da je ljeto gotovo, i ono službeno ali i ono ‘bablje’. U srijedu i četvrtak ćemo još uživati  toplom i sunčanom vremenu, a za vikend stiže veliki preokret.

“U prvim danima jeseni, koja po astronomskim izračunima ove godine počinje 22. rujna u 15,30 sati, bit će kišovitije i vjetrovitije nego u posljednjim ljetnim danima, osobito na Jadranu i uz njega, gdje će biti čestih i obilnih pljuskova i grmljavine, te umjerenog i jakog juga, gdjekad i jačeg pa je moguće poplavljivanje nekih riva. Pritom će se do vikenda zadržati razmjerno toplo, posebice u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj..”, prognozirao je Zoran Vakula za HRT.

U središnjoj će Hrvatskoj biti toplije od prosjeka za ovaj dio rujna, ali ipak manje nego na istoku jer će biti oblačnije, ujutro ponegdje uz maglu, poslijepodne pak mogućnost za mjestimice malo kiše.

Kišovitije će biti i u također razmjerno toplom gorju i na sjevernom Jadranu, gdje su mogući i obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom, a prema otvorenome moru nevolje može prouzročiti i ponegdje jako jugo.


U nastvku će tjedna kiša često i obilno padati i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, te u gorju, dok će u sjevernijim kopnenim krajevima biti rijetka i u malim količinama, a ponegdje će do petka vjerojatno i izostati. Uz barem djelomice sunčano vrijeme temperatura zraka bit će i dalje oko 25 °C,  na istoku Hrvatske čak i oko 28 °C.

Komentari