Je li Maras sam protiv svih? Danas je izjavio kako će SDP imati svog kandidata u bitci za Zagreb, no Grbin to nije htio komentirati

". Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras najavio je u srijedu da će na lokalnim izborima u svibnju 2021. SDP imati svoga kandidata za gradonačelnika Zagreba.

“SDP je najjača stranka na ljevici u Zagrebu i normalno je da će imati svog kandidata”, istaknuo je Maras na konferenciji za novinare na Iblerovom trgu na kojoj je predstavio troje novih gradskih zastupnika SDP-a, Branka KolarićaLaru Kvesić Darka Liovića.

Maras je nastavio kako se od SDP-a očekuje da ima kandidata za premijera, pa bi analogno tome trebao imati i kandidata za gradonačelnika Zagreba. Izjavio je kako će o tom kandidatu odlučiti tijela zagrebačke gradske organizacije, a dodao je i kako novinari mogu pretpostaviti tko bi to mogao biti. Za kraj je poručio da će SDP-ov kandidat sigurno do Nove godine krenuti u aktivnu kampanju, prenosi Hina.

“SDP će 2021. ići na izbore u Zagrebu kao tim, široki krug ljudi koji mogu odraditi posao koji građanima treba”, kazao je Maras.


No, izgleda da je Maras ostao sam u svojim tvrdnjama, jer ih nitko iz užeg vodstva stranke još nije potvrdio. Maras nikad nije skrivao kako sam računa na podršku SDP-a u toj utrci, no do sada nitko od istaknutih SDP-ovaca nije dao naslutiti kako će ga u tome podržati.

Štoviše, Maras baš i ne djeluje kao najsretniji izbor za ovu stranku s obzirom na činjenicu da je na posljednjim parlamentarnim izborima osvojio svega 2831 preferencijalnih glasova u svojoj, prvoj, izbornoj jedinici.

S druge strane kandidat za kojeg su Zlatko Komadina i novi predsjednik stranke, Peđa Grbin, rekli kako bi možda mogao računati na podršku SDP-a, Tomislav Tomašević, na parlamentarnim je izborima osvojio 19.604 glasova, što je gotovo cijelih sedam puta više od Marasa u istoj jedinici.

Zadnja izjava nvog šefa SDP-a na temu lokalnih izbora u Zagrebu 2021. bila je upravo ona o mogućoj podršci Tomaševiću, a nakon toga više nije istupao u javnost s tom temom.

“Ja nemam nikakav problem da naš zajednički kandidat ne bude iz SDP-a, ako je to sigurno rješenje da s jedne strane maknemo Milana Bandića, da maknemo lopova, a da ne dopustimo kradljivcima iz HDZ-a da dođe na njegovo mjesto”, rekao je tada Grbin u Dnevniku Nove TV. Upitan znači li to da je spreman podržati Tomaševića dodao je da “ako je to najbolje rješenje i ako je sigurno da ćemo na tim izborima uspjeti i da ćemo grad Zagreb izvući iz ralja ovih koji ga godinama pljačkaju – zašto ne.”

Grbin danas nije imao komentara na Marasove izjave, već je samo kratko odgovorio da se za svako daljnje pojašnjenje Marasovih izjava moramo obratiti njemu.

Pitail smo i Marasa je li ono što je iznosio danas na predstavljanju novih gradskih zastupnika službeni stav SDP-a, i je li o tome provedeno kakvo glasanje, no do zaključenja članka nismo dobili nikakav odgovor.

Komentari