Fantastične vijesti! Beč donirao Zagrebu drvenu građu za sanaciju štete nakon potresa

Slike: © PID/Jobs

Na samom početku pandemije koronavirusa hrvatski je glavni grad pogodio razoran potres jačine 5,5 po Richteru, a potom još jedan magnitude 5,0. Bečki gradonačelnik Michael Ludwig ubrzo je nakon potresa ponudio pomoć svom zagrebačkom kolegi Milanu Bandiću. Donacijom 40 tona drvene građe Grad Beč pomoći će pri sanaciji štete u središtu Zagreba.

Bečki gradonačelnik Michael Ludwig, hrvatski veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić i predstavnik bečke Gradske službe za upravljanje šumama i poljoprivrednim površinama MA 49 proteklog su petka sudjelovali na simboličnoj primopredaji drvene građe u atriju bečke vijećnice. Donacija će uskoro biti otpremljena u Zagreb uz pomoć dva kamiona. Prilikom primopredaje građevnog drva hrvatskom veleposlaniku bečki je gradonačelnik naglasio kako se podrazumijeva da će Beč „A s kojim njeguje dugogodišnje prijateljstvo. Prijateljstvo se iskazuje u teškim trenucima kad je ono osobito potrebno”, kazao je Ludwig. Potres koji je 22. ožujka pogodio Zagreb nije samo prouzročio štetu na stotinama stanova u središtu grada, već je uslijed njega velika oštećenja pretrpio i simbol grada, zagrebačka katedrala.    

Hrvatski veleposlanik zahvalio je bečkom gradonačelniku u ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i istaknuo da se ovdje ne radi samo o znaku prijateljstva, već i europske solidarnosti. Donirano je 40 tona drvenih letvi i dasaka od smreke u vrijednosti od oko 20.000 eura koje će poslužiti za sanaciju štete u najteže pogođenim zagrebačkim četvrtima.


Komentari