Druga strana ‘Festivala slobode’? ‘U Zagrebu je već raspad sistema s testiranjima, na kraju ćemo njihovo liječenje mi morati plaćati!’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

I dok se upravo u Zagrebu održava prosvjedni skup protiv Vladinih mjera za prevenciju epidemije koronavirusa, u glavnom su gradu epidemiolozi i dalje u mukama zbog prevelikog broja uzetih briseva koje testira tek šačica njih.

Mišljenja oko prosvjeda duboko su podjeljena, dok su neki čvrsto na strani prosvjednika drugi su s razlogom zabrinuti oko rizika koje donose velika okupljanja za vrijeme pandemije i preopterećenog zdravstvenog sustava.

Na Facebook stranici ‘Moj Zagreb – info’ osvanula je objava jedne takve zabrinute građanke koja je upozorila na činjenicu da ljudi s jasno izraženim simptomima koronavirusa na testiranje moraju čekati i do četiri dana.

“Evo kopija poruka koje mi je poslala prijateljica čiji dečko ima 4 dana 39+ temperaturu! ‘E ovo kaj se događa je totalni kaos, a epidemija nije još krenula. Čekali smo 4 dana da se testira i sad još čekamo nalaze jer je na Štamparu kaos. Nema ni baš mjesta za testiranje. Nikoga se ne može dobiti od onih brojeva ambulanti osim ambulantu na istoku. Ja sam ga jedva naručila dok sam par sati za redom zvala i molila sto raniji termin. Znam jednog lika kojem su izgubili uzorak na Štamparu”, piše u objavi.

I dok neki smatraju da mediji prenapuhuju priču o opasnosti covid-a-19, ova zabrinuta Zagrepčanka dodaje da joj nije jasno zbog čega mediji ne upozoravaju više na činjenicu da je u Zagrebu “raspad sistema”.


“A sutra je i koncert pod imenom “Festival Slobode”, svadbe su problem ali ovih nekoliko hiljada bez maski? Na kraju njihovo liječenje ćemo svi mi morati pačati, htjeli nehtjeli”, zaključuje se u objavi.

 

Komentari