DINASTIJA PRICA IZ DUBRAVE OBOŽAVA POLITIKU: Evo što rade Natalijin brat i njegova supruga

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Politika je članovima obitelji Prica iz Dubrave očito u krvi jer osim svestrane Natalije, ovim se “zanatom” bavi i njezin brat Domagoj te njegova supruga Maja. Naime, 34-godišnji Domagoj Prica saborski je zastupnik SDP-a, ali i predsjednik SDP-ove mjesne organizacije Gornja Dubrava. U spomenutoj je stranci aktivan već 15 godina.

“Nikad nisam otišao iz SDP-a i nikad neću. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i članovi moje obitelji”, rekao je Domagoj Prica za Jutarnji.

Na dužnost zastupnika stupio je kao zamjena Rajka Ostojića početkom studenoga prošle godine, a njegova supruga Maja Glibo Prica, članica Glavnog odbora SDP-a, radi u u Stručnoj službi gradonačelnika.

Kada se Gilbo Pricu upitalo na koji se način zaposlila, ona to nije htjela komentirati. Kratko je poručila “putem javnog natječaja, sve je bilo transparentno”. Da mu supruga radi u Gradu Zagrebu u imovinskoj je kartici naveo Domagoj Prica, gdje piše kako je tamo zaposlena od 19. rujna 2018. te da ima plaću od 8084 kune. Tvrdi i kako mu sestra Natalija nije pomagala pri zapošljavanju žene.


“Moja supruga radi u centralnom registru za zaposlenike. Bila je tamo i na stručnom osposobljavanju te je dobila posao prije nego što smo se vjenčali. U Hrvatskoj stotine tisuća ljudi radi u državnim i lokalnim službama te državnim tvrtkama”, poručio je za Jutarnji i dodao kako “stručna služba gradonačelnika nije isto što i Ured gradonačelnika, dakle ona je u stručnoj službi u kojoj rade stotine ljudi”.

“Oboje smo pravnici, a kao takvi možemo raditi u odvjetništvu ili u državnim ili lokalnim službama. Isto tako smo i oboje u SDP-u i da smo imali ikakvu namjeru otići, onda bismo već bili u drugoj stranci”, objasnio je Domagoj Prica koji je i sam pravnik te je, dodaje, dugo tražio posao dok se 2018. nije zaposlio u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Posao šogorice nije htjela komentirati ni Natalija Prica, a iz Grada Zagreba pojasnili su karijerni put Maje Glibo Price.

“U rujnu 2018. raspoređena je kao vježbenica na 12 mjeseci na mjesto više stručne suradnice za Centralni registar ljudskih resursa Grada. Maja Glibo je primljena temeljem javnog natječaja iz travnja 2018., a po završetku vježbeničkog staža, točnije u rujnu 2019., s visokom stručnom spremom i godinom dana iskustva ispunjavala je uvjete za slobodno radno mjesto više stručne suradnice za pripremu i obradu akata gradonačelnika u Službi za pripremu i obradu akata gradonačelnika Stručne službe”, navodi u odgovoru za Jutarnji pročelnica Andrea Šulentić.

Podsjećamo, Natalija Prica se u Bandićevu stranku učlanila 2016. godine. Tada je, kaže, kontinuirano radila s mladima u 17 gradskih četvrti.

“Bilo je jako puno posla jer smo kretali ispočetka. Stvorili smo snažnu organizaciju mladih. Mladi su nam danas velika podrška i logistika u stranci. Poznato je kako gradonačelnik Bandić daje šanse mladim ljudima”, ispričala je Prica prije koji mjesec te objasnila da kada je snimljena u obilasku krznarije, “nije razgledavala bunde nego je obilazila obrtnike”, piše Jutarnji list.

Komentari