Istraživanje pokazalo: U ‘novom normalnom’ Zagrepčanima najviše nedostaju druženje i putovanja

Pandemija koronavirusa utječe na navike ljudi diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Navike kojih smo se nažalost morali odreći iz raznih razloga. Agencija Improve provela je istraživanje za Mastercard kako bi se utvrdilo što se promijenilo u Hrvatskoj ove godine, a rezultati su bili itekako zanimljivi.

Druženje i putovanja su ono što prema rezultatima za glavni grad, najviše nedostaje Zagrepčanima. Slijede glazbeni festivali i koncerti , obiteljska okupljanja, kazališta, kino i izložbe, sportska događanja, izlasci i noćni život  i rekreacija. Obiteljska okupljanja više nedostaju starijim ispitanicima, sportski događaji muškarcima, a izlasci i koncerti ženama.

Ono što najviše brine Hrvate jest utjecaj pandemije na financijsko stanje, kao i dinamiku u obiteljskim odnosima i sreću te društvene veze i odnose. Nakon toga slijedi zdravlje, s tim da su stariji ispitanici zabrinutiji kako će se pandemija draziti na njihovo fizičko zdravlje, dok mlađi više brinu o mentalnom zdravlju.

Istovremeno, najviše ispitanika je u strahu da će zbog pandemije izgubiti posao. Slijedi pad kvalitete zdravstvene skrbi i rast cijena, ali i mogućnost da će ispitanici zaraziti članove obitelji , dok se tek  nekolicina njih brine hoće li biti zaraženi.


Komentari