HŽ NAJAVLJUJE: Od ponedjeljka se na pola godine zatvara jedna dionica

Foto: Facebook/ HŽ

Radovi na dionici Zaprešić- Zabok su započeli još prošle godine, ali HŽ Infrastruktura od 1. travnja najavljuju obustavu prometa na toj relaciji sve do 1. listopada ove godine. Vlakove će u tom vremenskom periodu zamijeniti autobusi koji će se zaustavljati na svim stanicama na kojima su i vlakovi.

Osim toga, autobusi će prevoziti putnike na relaciji Zabok-Gornja Stubica i obratno umjesto osam vlakova koji radnim danom voze između 14 i 19 sati. Iz HŽ-a građane mole za strpljenje jer će se vozno vrijeme produljiti 10 do 15 minuta zbog cestovnog prometa. Više informacija možete potražiti na službenim stranicama HŽ Infrastrukture, HŽ Putničkog prijevoza, telefonski  te preko letaka koji se nalaze u vlakovima, kolodvorima i na stajalištima.

U tih pola godine rada, planirana je gradnja četiri pothodnika, pet mostova, brojni propusti, rekonstruiranje  kolodvorske zgrade, saniranje  nasipa šljunčanim stupovima te druge preinake i gradnje. Vijednost projekta doseže vrtoglavih 614,4 milijuna kuna, a njime će se dužina putovanja skratiti na 28 minuta za putničke vlakove te na 14 minuta za brze vlakove, prenosi Index.hr.


Komentari