HOĆEMO LI NAPOKON DOČEKATI POPUŠTANJE MJERA?! Stožer otkrio: Svi sudionici pilot projekata su negativni!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Od prvog pilot domjenka prošlo je osam dana, a predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Žakline Troskot otkrila je jučer da se svi uzvanici osjećaju dobro. Podsjetimo, oko 80 gostiju družilo se bez maske i distance na terasi luksuznog bara u Strojarskoj – i svi su negativni na koronavirus.

Te je podatke otkrio Krunoslav Capak na konferenciji za medije u petak.

Inače, Troskot je za Media Servis u četvrtak rekla da sudionici dvaju pilot projekata nemaju simptome te se nada da je ovo put ka otvaranju i da neće biti daljnje potrebe za ovakvim projektima.

Objasnila je i kako je izgledala pilot svadba na kojoj je bilo 130 uzvanika od kojih su neki bili cijepljeni, neki su preboljeli koronavirus, a treći su imali negativan test.


“Bilo je glazbe, plesa i vlakića”, prepričala je Troskot i otkrila da je bilo veselo, baš kao prava svadba, ali bez mladenaca.

“Nadamo se popuštanju”

“Nadamo se da će rezultati pilot-projekata pokazati da nije bilo zaraženih i očekujemo da Stožer od 1. lipnja popusti epidemiološke mjere”, poručila je. Vjeruje da će se ugostiteljski objekti otvoriti do kraja i očekuje da će se moći organizirati svadbe i domjenci.

“Nemam potpunu informaciju o tome hoće li cijepljenje biti uvjet za boravak u ugostiteljskim objektima, ali vjerujem da je namjera da otvaranje krene s takvim modelom, po uzoru na ostatak Europske unije”, tvrdi Troskot.

Predsjednica udruge na samom je kraju intervjua usporedila je poticaje za opstanak ugostitelja u Hrvatskoj naspram ostalih zemalja. “Zasigurno su u drugim zemljama imali bolje ekonomske mjere s obzirom na to da su ugostitelji i sve druge djelatnosti koje su morale biti zatvorene u lockdownu dobivali 75 posto od prometa za 2019. godinu. Mi nismo dobivali ni blizu toliko. Nismo zadovoljni pragovima koje je vlada postavila, a koji se moraju ostvariti za dobivanje potpore”, zaključuje.

Komentari