Grbin uvjerljivo prešišao Kolara s dvostruko više glasova, SDP ima novog predsjednika!

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Članovi SDP-a danas su birali svoj četvrtog predsjednika u povijesti te stranke, a čini se kako ovoga puta nije bio težak izbor. Prema prvim informacijama, Peđa Grbin uvjerljivo  je vodio nad Željkom Kolarom, i čini se da je rezultat bio izvjestan i prije službenog proglašenja pobjednika.

Nakon prebrojavanja glasova Grbin je proglašen novim predsjednikom ove stranke. Prema posljednjim informacijama, on ima nešto više od 5.000 glasova, a Željko Kolar dvostruko manje, nešto više od 2.500 glasova.

Rezultate je na svom Facebook profilu komentirao i šef zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras, koji je napisao ja je “SDP Zagreb uvjerljivo izabrao Peđu Grbina! Vjerujem također kolegice i kolege iz drugih dijelova Hrvatske isto!”

Grbina je podržalo i novo predsjedništvo stranke, a svoj je izbor za N1 televiziju komentirala i Sabina Glasnovac.


“Mislim da je sadržajan, vrijedan i vjerodostojan, i to treba krasiti SDP. On je kritizirao sve ono loše, a s druge strane nikad u Saboru nije prestajao raditi i biti jedan od najvrednijih zastupnika”, rekla je.

Unatoč crnim prognozama, Kolar je ipak bio uvjeren u svoju pobjedu te je danas komentirao kako će nakon svoje pobjede graditi stranku zajedništva, a ne podjela.

Komentari