Gradonačelnik Zurovec prodajom automobila iz službenog voznog parka uštedio 85 tisuća kuna

Foto: Facebook/ Dario Zurovec

Grad Sveta Nedelja, osim što se nalazi među gradovima koji najmanje troše na službena putovanja, u protekle dvije godine dodatne uštede postigli su i prodajom tri automobila iz službenog gradskog voznog parka, čime su uštedjeli oko 85 tisuća kuna.

Citroen C5 prodali su za iznos od 23 111 kuna, Toyotu Avensis za iznos od 11 333 kune te Mitsubishi Outlander (hibridno vozilo) za iznos od 140 808 kuna.

Na taj način su uprihodili više od 175 tisuća kuna, od čega su 90 076 kuna izdvojili za kupnju Suzuki Swifta koji je, ističe gradonačelnik Dario Zurovec, sasvim dovoljan i primjeren za obavljanje svakodnevnog gradonačelničkog posla.

‘Nije nam u cilju baviti se populizmom, ali smo zaključili da u Svetoj Nedelji, koja se proteže na oko 40km2, te je relativno blizu Zagreba, automobil te klase jednako dobro služi svojoj svrsi kao što bi i neki automobil više klase. U svakom aspektu poslovanja nastojimo biti racionalni, pa nam je smanjenje voznog parka bio sasvim logičan slijed’, pojašnjava Zurovec za Gradonačelnik.hr.


Komentari