GLAS: “Milan Bandić nije zadužio samo nas nego i našu djecu i naše unuke”

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

“Sva zaduženja Grada Zagreba, neplaćanja računa, kreditna zaduženja, različite stvari koje ima su otprilike jedan gradski proračun. I to se ne smanjuje nego se povećava iz mjeseca u mjesec. I to ne upozoravamo samo mi, to upozoravaju i različite kreditne institucije koje govore o tome gdje se Grad Zagreb nalazi, ali to je upozorila i pročelnica”, istaknula je predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Anka Mrak Taritaš.

Dodala je i kako su ključni problem Zagreba financije, te ustvrdila da gradonačelnik Milan Bandić “nije zadužio samo nas nego i našu djecu i naše unuke”.

Mrak Taritaš je upozorila da je na Bandićev prijedlog na dnevni red predstojeće sjednice Gradske skupštine stavljena i točka o osnivanju novog poduzeća koje se zove Blok Badel. Zastupnica je istaknula kako se radi o formi koja je “novi Manhattan”.

Objasnila je da Grad Zagreb ulaže svoju imovinu, nekretnine i zemljište u vrijednosti od oko 155 milijuna kuna i onda se traži partner koji će uložiti isto toliko i onda će Grad Zagreb u tom novom poduzeću imati 49 posto, a partner će imati 51 posto, a to svoje što je uložio će Grad Zagreb vratiti, recimo, 2086., “to će biti najbrži mogući rok”.


Mrak Taritaš kaže da je takav jedan pokušaj već bio – prije otprilike 25 godina postojalo je poduzeće Badel Invest čiji zaposlenici su se bavili investicijom te je 1995. na 1996. zaključeno da je to uzaludan posao, poduzeće se rasformiralo i cijeli taj projekt je točno gdje je bio i 1996.

S obzirom da se sada osnivanje novog poduzeća naziva Blok Badel našlo na dnevnom redu, Mrak Taritaš smatra da je potpuno nerazumno zašto se ide u to, te tvrdi da se ponavlja ista priča, piše Hina.

Komentari