(FOTO) Predsjednik Milanović otkrio kako točno izgleda famozni Kovačevićev klub u Slovenskoj 9

Afera Janaf trese Hrvatsku političku scenu, a svakodnevno se pojavljuju i novi detalji. Najnovija je zanimljivost ta da će o aferi morati svjedočiti i suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Jakov. Prema navodima Nacionala, Jakov Kitarović je prisustvovao trenutku primopredaje mita, a DORH nije želio upasti u “klub” šefa Janafa da ne kompomitira tadašnju predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović koja je tada bila usred predsjedničke kampanje.

U klubu su se navnodno skupljale raznorazne ličnosti, od privatnih poduzetnih do lica s hrvatske estradne scene.

Danas je aferu komentirao i predsjednik Republike Zoran Milanović, koji je moštvo prozvao je ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i premijera Andreja Plenkovića zbog “slučaja Janaf” rekavši da su znali za sumnje u korumpiranost Dragana Kovačevića, a ipak je potom ponovno izabran za čelnu osobu te tvrtke.


“Od čega štititi predsjednika? Ravnatelj SOA-e nije znao o ovome. Jedino su me mogli obavijestiti ministar unutarnjih poslova i premijer. Je li ministar obavijestio premijera, je li ga obavijestio zašto je istraga trajala još deset mjeseci? Je li ga trebalo imenovati na još jedan mandat pa ga se tražilo da da mandat na raspolaganje”, rekao je Milanović novinarima.

Milanović se također osvrnuo na taj famozni Kovačevićev klub, za koji je čak i Stjepan Mesić priznao da je posjetio. No, dok je Mesić kazao da se radi o prostoriji od 5-6 kvadrata, Milanović ima potpuno drugačiji opis.

”To je prostorija od 40-ak kvadrata. Ima šank, dosadno je mjesto, ali se tamo donosila hrana, dolazili su različiti ljudi, glumci svih nacionalnosti”, rekao je Milanović.

Pokraj prostorije na kojoj se primalo mito, inače stoji tabla na kojoj piše “Centar, Edukacije, Promocije, Prezentacije.”

Okupljalište optuženih za aferu Janaf: “Klub” u Slovenskoj 9 ugostio je i Jakova Kitarovića na dan kada je predano mito!

Komentari