(FOTO) ‘Koje gl***če! Sve za lajkove i ubit se!’ Građani zgroženi prizorom iz Španskog!

“Razgovarajte s djecom i objasnite im da izlazak i slikanje na krovu nije ni malo sigurno. Ove cure mislim da toga nisu svjesne”, glasila je poruka savjesne i zabrinute sugrađanke koja je primijetila kako su se djevojčice u Španskom popele na krov zgrade, čini se kako bi napravile ‘dobar selfie’, a fotografije je uz apel, podijelila u Facebook grupi “Zakaj volim Špansko”.

Građani su ostali zgroženi, te su se neki prisjetili ružnih događaja iz prošlosti, koje ovim djevojčicama, a niti ikome drugome, nitko ne želi, dok su neki pomislili kako je moguće da je riječ i o novom TikTok izazovu, a bilo je i roditelja koji su jasno dali do znanja kako bi se ‘provela’ njihova djeca da učine istu stvar.

“Evo realno sad će se tu neki mekodušci hvatati za glavu ili šta ja znam(realno me briga)…Ali da je ovo moje dijete gore…Takvu šamarčinu bi mu zaljepio da mu nikad ne bi više palo na pamet pomisliti na krov a kamoli se popeti na isti…”, napisala je jedna gospođa, dok je druga odgovorila: “Imam ih troje i moram se složiti!”


“Koje glupače”, “Sve za lajkove …sve i ubit se ako treba!”,  a netko je odgovorio: “ti stvarno mislis da je objava za lajkove???”, dok je jedna gospođa dala detaljnije pojašnjenje, očito upućenija u današnje aktivnosti mladih:

” …A nego šta? Klincima je to itekako postalo bitno…pogledajte im slike koje objavljuju,..tik tokove,instagrame koje gluposti objavljuju, šta današnji klinci rade…?
Jedan dan čitam kako leže po cesti ispred autiju ,drugi dan čitam kako hodaju po krovovima i naslikavaju..Sve za lajkove na društvenim mrežama.”

“To neki tik tok trend valjda  katastrofa”, “Znači, ako moje dijete netko vidi da ovo radi, ima moj blagoslov da joj zaljepi takvu šamar da zaboravi po kaj se uopće popela gore”, “ja ovo ne mogu gledati…ovo nije mladost ludost ovo je glupost”, “Budu zavrsili ko onaj mali kaj se penjo po vlakovima, sve zbog slike”, komentirali su zgroženi sugrađani.

Ovim putem apeliramo na sve sugrađane, posebno roditelje, upozoravajte djecu na opasnosti kojih možda nisu, ali i onih kojih su svjesni – konstantno! Djeca se ne pridržavaju određenih pravila i dogovora iz raznih razloga, a kako ne bi došlo do tragedije, potrebno ih je opetovano podsjećati. Nažalost, primjera iz prošlosti je previše.

Komentari