Damir Vanđelić danas će biti imenovan ravnateljem Fonda za obnovu Zagreba. Premijer otkrio i je li on HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba!

Foto: Admir Buljubasic/HINA/POOL/PIXSELL

Privremenim ravnateljem Fonda za obnovu grada Zagreba danas bi trebao biti imenovan Damir Vanđelić, potvrdio je jučer premijer Andrej Plenković.

Ujedno, odbacio je nagađanja da je Vanđelić HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika te dodao da HDZ još nije odredio kandidate za lokalne izbore.

Plenković je, nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, potvrdio da će Vlada sutra donijeti odluku o osnivanju Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije nakon potresa 22. ožujka, na čije će čelo privremeno biti imenovan Damir Vanđelić.

“Meni je drago da je tako dobro prihvaćen odabir čovjeka koji će biti na čelu fonda. Znači da smo dobro napravili izbor kada je tako zatitrao zagrebački kuloarski đir”, rekao je Plenković, upitan je li Vanđelić i HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.


Drago mu je, kaže, što je Vanđelić kao ugledan menadžer iz poslovnog svijeta prihvatio ulogu privremenog ravnatelja Fonda za obnovu.

“Mislim da je to dužnost koja zahtijeva puno vještina. Vlada ide sutra na privremenu odluku, a nakon toga će se raspisati natječaj na kojem će se odabrati  ravnatelj”, rekao je Plenković.

Vezano uz nagađanja o Vanđelićevoj kandidaturi za gradonačelnika, objasnio je da će HDZ objaviti kandidate za lokalne izbore tek za nekoliko tjedana kada se “dovrši unutarstranački proces kojim će se osnažiti stranački legitimitet čelnika organizacija i onih koji će biti kandidati na lokalnim izborima”.

Plenković je izvijestio i da je HDZ za 2019. godinu dobio bezuvjetnu ocjenu državne revizije.

Komentari