DA TI SRCE PUKNE! Roditelji školaraca u Cvjetnom očajni! ‘Sin me molio da ga ne ispisujem, ali do škole će mu trebati sat vremena!’

Photo: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Odjeću, uspomene, igračke, obiteljske dragocjenosti, knjige, fotografije… potrpali su nakon udara od 5,5 stupnjeva po Richteru prije šest mjeseci u kofere i torbe te se preselili u Studentski dom Cvjetno naselje, a sad se opet moraju pakirati, piše Večernji.

Najavljeni premještaj u gradski hostel Arena najviše stresa stvara roditeljima školske i predškolske djece.

Naime, djeca su udaljenija od škola koje su donedavno polazili, od svojih ne samo školskih kolega, već i prijatelja, što ih silno rastužuje. Kako i ne bi kad ne znaju ni hoće li više ići u škole koje su donedavno pohađali.

Roditelji su pak očajni, jedni nisu upisali djecu u novu školsku godinu, a kako bi ih mogli premjestiti u školu koja će biti bliže hostelu Arena, jer ne znaju kad će i hoće li se preseliti  nazad u svoje domove, dok su drugi odlučili učiniti sve, pa i plaćati poseban prijevoz za djecu, sve kako bi im zadržali bar taj dio donedavnog života, te kako bi time ublažili stres djeci koja od potresa žive u Cvjetnom naselju.


Učenici drugog razreda potresom oštećene Osnovne škole Ivana Merza, nedostaju prijateljice iz razreda. Još nije krenula na nastavu jer njezina majka čeka preseljenje u hostel te prijavu kako bi je upisala u bližu školu na Laništu.

“Potres nam je prije šest mjeseci zaustavio život. Sad bismo se trebale seliti u hostel, ali ne znamo koliko ćemo ondje ostati. A dok ne dobijem tu informaciju, ne želim upisivati kćer u novu školu da bih je za nekoliko mjeseci opet nekamo selila”, kazala je samohrana majka za Večernji.

Na poslu mora biti u šest, a malena bi, ističe, onda sama morala u školu u Varšavskoj.

“Tko će je voditi? Nemamo auto, a ona ima osam godina i sama ne može u tramvaj”, očajna je majka.

Njezin susjed ima dva školarca, a mlađi je učenik sedmog razreda.

“Kada odemo u hostel, do škole u centru trebat će mu više od sat vremena, no molio me da ga ne ispisujem. Rekao je da će sam ići tramvajem i busom”,  kazao je zabrinuti otac.

Zbog situacije sa školom, tri obitelji su se, doznaje tako Večernji, vratile u potresom oštećene domove.

Komentari